Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu

Fenerbahçe, Süper Lig'in 11. haftasında sahasında ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu
Süper Lig'de 11. haftanın en önemli maçında Fenerbahçe, Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Goller 45 ve 78'de Van Persie'den gelirken, Kanarya, puan durumunda Cim Bom'u geride bıraktı, 17 senelik Kadıköy üstünlüğünü sürdürdü.

Fener zorlanmadı, Cim Bom sınıfta kaldı

Fenerbahçe, 11. haftanın zorlu karşılaşmasında Ülker Stadı'nda Galatasaray'ı 2-0'la geçti, hem 17 senelik Kadıköy üstünlüğünü sürdürdü hem de puan durumunda rakibini geride bıraktı.

Advocaat hücumcu bir 11'le sahaya çıkarken, Riekerink, Selçuk İnan'ı yedek bıraktı, orta sahayı De Jon ve Tolga ikilisiyle kurdu. Stoperde Serdar Aziz'in oynaması da Sarı Kırmızılı cephede ciddi anlamda sorgulandı.

Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu

Maçın ilk yarısı düşük tempoda geçse de Galatasaray durgun, Fenerbahçe ise isteyen taraftı.

45'te Van Persie perdeyi açarken, ikinci yarıda da Fenerbaheç açık ara üstün olan taraftı. Galatasaray Volkan Demirel'in kurduğu kalede tek bir önemli pozisyon bulamazken, Fenerbahçe ise farkı daha da artırabilirdi.

78'de ciddi maç eksiği olan Serdar Aziz çok kritik bir hata yaptı, penaltıya sebep oldu. Persi, Muslera'yı avladı ve skoru belirleyen golü attı.

Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu

Maçtan dakikalar...

6. dakikada Fenerbahçe Volkan Şen'le inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan Sow'un yaptığı ortada bomboş pozisyonda altıpasta topu kontrol edemeyen Volkan istediği vuruşu yapamadı. Araya giren Hakan Balta topu kornere gönderdi.

30'da Van Persie'nin sağ çaprazdan kullandığı frikik az farkla auta gitti.

Karşılaşmada ilk yarım saat golsüz eşitlikle geçildi. Fenerbahçe daha üstün taraf gibi gözükse de, Volkan Şen'in maç başındaki pozisyonu dışında önemli bir gol fırsatı yakalayamadı Sarı Lacivertliler... Galatasaray ise henüz önemli bir pozisyon bulamadı.

Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu

Persie'den müthiş son vuruş!

Fenerbahçe, 45. dakikada Robin Van Persie'nin golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti.

Şener sağ kanattan bindirirken, Alper'den ona müthiş bir ara pası geldi. Sağdan ceza alanına giren Şener, içerideki Van Persie'yi çok güzel gördü. Yerden gelen pasta Hollandalı yıldız sağ ayağıyla gelişine çok güzel vurdu ve topu üst direğin altından ağlara gönderdi.

İlk yarı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray'da ikinci yarıda Sinan Gümüş yerine Yasin Öztekin oyuna dahil oldu.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Fenerbahçe oldu.

Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu

Bir gol daha kaçtı!

47'de kullanılan kornerde Josef'in kafa vuruşu az farkla auta gitti.

Riekerink, Sneijder'i çıkardı

66. dakikada Galatasaray'da maçın sessiz oyuncusu Sneijder çıktı, Lukas Podolski oyuna dahil oldu.

Eren Derdiyok sakatlandı

71'de Riekerink bu kez zorunlu bir oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldı. Sakatlanan Eren Derdiyok'un yerine Luis Cavanda oyuna dahil oldu. Cavanda girer girmez sarı kart gördü.

Fenerbahçe: 2 Galatasaray: 0 maç sonucu

Serdar Aziz'den büyük hata! 2-0...

77'de ilk 11'de olması çok tartışılan Serdar Aziz, büyük bir hata yaptı. Araya giren Josef altıpasta çok net pozisyondayken, Serdar'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Cüneyt Çakır tereddütsüz penaltı noktasını gösterirken, Fenerbahçeliler kırmızı kart bekledi ancak Çakır'dan sarı kart çıktı.

Penaltıyı Van Persie gole çevirdi ve skoru 2-0 yaptı.

85'te Dick Advocaat Van Persie ve Volkan Şen'i oyundan aldı, Emenike ve Aatif Chahechouhe'yu oyuna aldı.