'Bu Stat Eskişehirspor'a Ve Taraftara Çok Yakıştı'

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehirspor’un yeni stadında oynadığı ve 2-0 üstün geldiği Yeni Malatyaspor karşılaşmasından sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, TFF. 1. Ligi’nin 11. haftasında oynanan Eskişehirspor-Yeni Malatyaspor karşılaşmasını tribünden izledi. Eskişehirspor yeni stadında oynadığı ilk maçta TFF 1. Lig’de 1. sırada yer alan Yeni Malatyaspor’u Hasan Hüseyin Acar ve Bruno Mezenga’nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Maç sonunda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Nabi Avcı, Kırmızı Siyahlıların kazanmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Avcı, "Böyle bir açılışa bu skor da yakıştı. Hayırlı uğurlu olsun. Ben tekrar bu stadı Eskişehir’imize kazandırmadaki talimatları ve katkıları nedeniyle Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, TOKİ’ye ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Stadyumumuzun resmi açılışını Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle daha görkemli ve inşallah şampiyonluk yolunda biraz daha mesafe almış olarak yapacağız. Statta oynanan ilk maç. Gönül böyle güzel bir netice ile taçlandırmayı arzu ediyordu. Tüm Eskişehir’in arzusu buydu. O bakımdan da ayrıca çok mutlu oldum bugün. Sporcularımızı, yöneticilerimizi ve tüm kulüp çalışanlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum” dedi.



"ESKİŞEHİRSPOR TARAFTARI BU ŞÖHRETİ BOŞUNA HAK ETMEDİĞİNİ GÖSTERMİŞ OLDU"

Eskişehirspor taraftarının maç boyunca takımlarını hiç durmadan desteklemesine de değinen Bakan Avcı, şunları söyledi:

“Tribün ile saha arasında tam bir uyum oluştu ve skor ile de bu taçlanmış oldu. Bu taraftara bu skor yakıştı. Taraftarımıza da çok teşekkür ediyorum takımı gerekli yerlerde çok güzel desteklediler. Eskişehirspor taraftarı bu şöhreti boşuna hak etmediğini göstermiş oldu. Bu stat Eskişehirsporumuza ve taraftarımıza çok yakıştı. Sporda kazanmak da var kaybetmek de var. Önemli olan centilmenliği kaybetmemek. Bugün onun da örneğini güzelce yaşamış olduk” dedi.

Kaynak: İHA