Villarreal-Osmanlıspor Maçına Doğru

Villarreal Teknik Direktörü Escriba: 'Türkiye'deki maçtaki ilk yarıyı tekrarlamamak için oynayacağız' Villarrealli futbolcu Rukavina: 'Eğer golü erken bulursak maçı erken bitirebiliriz'.

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nun 4. haftasında yarın Osmanlıspor'u ağırlayacak Villarreal'in teknik direktörü Fran Escriba, 'Türkiye'deki maçtaki ilk yarıyı tekrarlamamak için oynayacağız.' dedi.

Maçın oynanacağı El Madrigal stadında düzenlenen basın toplantısında konuşan Escriba, 'İlk maçta Osmanlıspor çok iyi bir 30 dakika çıkardı. Sahaya egemendi, baskılı oynadı. Yarın umarım farklı olur. Kanatlarda çok tehlikeliler ve sahaya yayılırken hızlı oynuyorlar. Bu riskli alanları kontrol altında tutmaya çalışacağız.' değerlendirmesinde bulundu.

Bu zamana kadar lig ve Avrupa maçlarında takımında çok ciddi rotasyonlar yapan Escriba, bunu 'avantaj olarak gördüğünü' belirterek, 'Geniş bir kadromuz var ve tüm futbolcularım oynamak için en üst düzeyde.' diye ekledi. Escriba, La Liga'da bu sezon ilk kez yenilgi aldıkları deplasmandaki Eibar maçından sonra taraftarları karşısında Osmanlıspor'a karşı oynayacak olmalarının kendileri için önemli olduğunu vurguladı.

Villarreal teknik direktörü, yarınki maçta sahada kontra atak oynayan bir Osmanlıspor beklediklerini ve buna karşı savunmayı güçlü tutup önlemler alacaklarını söyledi. Escriba ayrıca Pato'nun sakatlıktan çıktığını ve oynamaya hazır olduğunu da açıkladı.

- 'Eğer golü erken bulursak maçı erken bitirebiliriz'

Villarreal'in Sırp defans oyuncusu Antonio Rukavina ise Osmanlıspor maçıyla ilgili 'Kazanırsak gruptan çıkabiliriz. Türkiye'deki gibi zorlanacağımız bir maç olacak. ama kazanacağımızı zannediyorum. Osmanlıspor hızlı futbol oynuyor ama topa daha fazla sahip olacağımızı sanıyorum. Eğer golü erken bulursak maçı erken bitirebiliriz. Futbolda her zaman en iyiler kazanmıyor bunu biliyoruz ama biz Osmanlıspor'dan daha iyiyiz. Gruptan 1. olarak çıkmak istiyoruz. Hepimizin düşü bu turnuvada geçen sezonki gibi en az yarı final oynamak.' yorumunu yaptı.

Ligdeki Eibar yenilgisinden sonra yarınki maçın kendileri için daha da önemli olduğunu söyleyen Rukavina, 'Futbol böyle. Son yenilgimiz olduğunu sanmıyorum. Ama yarın kazanırsak tekrardan iyi bir yola gireriz.' diye konuştu.

Yarın TSİ 23.05'te başlayacak maçta, sakatlıkları süren Villarrealli futbolculardan Roberto Soldado, Daniele Bonera ve Bojan Jokic forma giymeyecek. Villarreal'in sahaya, Andres Fernandez, Rukavina, Victor Ruiz, Alvaro, Jose Angel, Jonathan Dos Santos, Soriano, Castillejo, N'Diaye, Pato, Bakambu 11'iyle çıkması bekleniyor.

Kaynak: AA