Modern Pentatlonda Yeni Başkan Hasan Hüseyin Öner

Olağan genel kurulda 131 oyun 77'sini alan Öner, federasyonun yeni başkanı oldu.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonunda Hasan Hüseyin Öner başkanlığa seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığında yapılan olağan genel kurulda, başkanlık için 2 aday yarıştı. 131 delege oy kullanırken, oyların 77'sini alan Öner, federasyonun yeni başkanı oldu. Diğer aday Ercan Durmuş ise 52 oyda kaldı. Oylamada 2 oy geçersiz sayıldı.

Divan Kurulu başkanlığını Sadık Sırıt'ın yaptığı genel kurulda, 2015-2016 yılı faaliyet, mali ve denetim raporları oy çokluğuyla ibra edilmedi.

Hasan Hüseyin Öner, yeni dönemde ilk olarak adaleti tesis etmek için çalışacağını ifade ederek, 'Önem verdiğimiz tek şey çocuklarımız olacak. Geçtiğim 4 yılda hakları yendi, önleri kesildi. Onları en güzel yerlere kol kola taşıyacağız. Yönetimimiz süresince hiçbir adaletsizliğe yer vermeyeceğiz. Hakemlerimizin gelişimlerine katkı sağlayıp, yurt dışı faaliyetlerinde yer almalarını sağlayacağız. Sponsorluk çalışmalarına ağırlık vereceğiz.' dedi.

Öner, 'Hedefimiz Avrupa, dünya, olimpiyatlar olacak. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etme başarısı gösteren İlke Özyüksel'in yanına 3 sporcu daha ekleyerek 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidip, kürsüye çıkma hedefimizi gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz. Bizim sporcularımızda büyük başarılar elde edecek güç var. Atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik bizim genlerimizde olan sporlar.' diye konuştu.

Hasan Hüseyin Öner başkanlığındaki yönetim kurulunda şu isimler yer aldı:

Şemsettin Yelmen, Mesut Öztürk, Yıldıray Yoldar, Necdet Gürsoy, Burhan Yılmazer, Bülent Erdem, Harun Utcu, Ercan Çakar, Çetin Günday, Uğur Başkan, Birol Uçar, Mustafa Özarslan, Alper Şenkal, Mehmet Çolakoğlu.

Federasyonun eski başkanı Yaşar Akşin'e, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulunca, 'Federasyon başkanlığı görevinin gerektirdiği tarafsızlık ilkesine aykırı hareket etmekten' 6 ay ceza verilmişti.

Kaynak: AA