İmkansızlıklar İçinden Avrupa Şampiyonluğuna

Malatya'da yaşayan 16 yaşındaki Hatice Akbaş, evinde ve bir bodrum katında çoğu zaman eldivensiz ve diğer spor malzemeleri olmadan yürüttüğü çalışmaların meyvesini, boksta Avrupa şampiyonluğuyla aldı Hatice: 'Spora başladıktan sonra ilk 4 sene çok sıkıntı çektim. Eldivenim yoktu, gölge boksu yaparak çalıştım. Rakiplerim çok iyi yerlerde çalışıyordu. İstanbul'da bir spor salonundaki şartlarla burası aynı değil ama ben azmettim ve başardım'

EMRAH GÖKMEN - Henüz 10 yaşındayken babasının teşvikiyle evlerinde spora başlayan, son 2 yıldır da izbe bir bodrum katında boks antrenmanları yapan 16 yaşındaki Hatice Akbaş, imkansızlıklar içinde sporda büyük başarılar elde ederek Avrupa şampiyonluğuna uzandı.

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yaşayan Hatice, babası Kerem Akbaş'ın yönlendirmeleriyle 10 yaşında kick boks ve muay thai branşlarında çalışmalara başladı.

Evde ve bahçelerinde babasıyla çalışan Hatice, 4 yıl boyunca hiçbir malzemesi olmadan, gölge boksu yaparak Türkiye ve Balkan şampiyonalarına katıldı.

Muay thai branşında Türkiye ve Balkan, kick boksta da Türkiye şampiyonluğu elde etmesi üzerine, Akçadağ Belediyesine ait bir iş hanının bodrum katında antrenmanlarını sürdüren Hatice, Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın 2 yıl önce sponsorluğunu üstlenerek kendisine hediye ettiği eldiven ve boks torbasıyla çalışması sonucu, bu yıl Ordu'da düzenlenen Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda yıldızlarda 46 kiloda altın madalyanın sahibi oldu.

Altın madalyalı sporcu Hatice, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imkansızlıklara rağmen önemli başarılara imza atmasının kendisini mutlu ettiğini dile getirdi.

Yaşadığı yerin küçük bir ilçe olduğunu, normalde kızların ilçede sporla pek ilgilenmediğini anlatan Hatice, en büyük destekçisi ve antrenörü babası sayesinde spora başladığını söyledi.

Muay thai ile başladığı kariyerini kick boks ve boks yaparak devam ettirdiğini belirten Hatice, muay thai branşında Türkiye ve Balkan şampiyonluklarına bu yıl kendi branşında 3 şampiyonluk eklediğini aktararak, şöyle devam etti:

'Kick boksta Türkiye, boksta Türkiye ve Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Spora başladıktan sonra ilk 4 sene çok sıkıntı çektim. Eldivenim yoktu, gölge boksu yaparak çalıştım. Koşuyordum, bunun dışında. Rakiplerim çok iyi yerlerde çalışıyordu. İstanbul'da bir spor salonundaki şartlarla burası aynı değil ama ben azmettim ve başardım. Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan göreve geldikten sonra malzemeyle çalışmaya başladım. Bana sponsor oldu, kendisine çok teşekkür ediyorum. Babam çok destek oldu her konuda. Bu başarımın altında onun destekleri yatıyor.'

- Baba Akbaş: 'Malzememiz bile yoktu'

Baba Kerem Akbaş da 6 yıldır ilçede antrenörlük yaptığını, Türkiye ve Avrupa şampiyonları çıkarmak için çalıştıklarını anlattı.

Yer ve malzeme konusunda sıkıntıları olduğunu belirten Akbaş, şunları kaydetti:

'Malzeme sıkıntımız devam ediyor. 6 senedir şampiyonlar çıkarıyoruz. Yerimiz pek müsait değil. Burada Avrupa ve Türkiye şampiyonu çıkarıyoruz. Belediye Başkanımız geldiğinden beri 2 yıldır bize sponsor oldu. Ondan önce malzememiz bile yoktu. Türkiye ve Balkan şampiyonlukları var kızımın. İnşaat halinde bir antrenman salonunda hazırlandık. Malzemelerimiz dahi yok. Kızımızı zar zor çalıştırarak buralara getirdik. Büyüklerimizin bize destek olmasını istiyoruz.'

Kaynak: AA