Genç Halterciler Avrupa Sınavı İçin Hazırlanıyor

Türkiye, İsrail'de düzenlenecek Erkekler 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası'na 16 sporcuyla katılacak Milli takım antrenörü Makal:'Götüreceğimiz her sporcudan madalya bekliyoruz'.

Erkekler 23 Yaş Altı ve Gençler Avrupa Halter Şampiyonası, 1-12 Aralık tarihlerinde İsrail'de düzenlenecek.

Eliat kentindeki şampiyonaya Türkiye, 56, 62, 69, 77, 85, 94, 105 ve +105 kilolarda sekizer sporcuyla katılacak.

23 yaş altı ve genç milli takımlar Ankara'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde (TOHM) şampiyona için hazırlıklarını sürdürüyor. 23 yaş altında 12, gençlerde ise 19 sporcu kampta bulunuyor.

Milli takım antrenörlerinden İsa Makal, kamp çalışmalarının güzel bir şekilde devam ettiğini, şampiyonada mücadele edecek tüm sporculardan madalya beklediklerini söyledi.

Bundan önce düzenlenen şampiyonada yakaladıkları başarıyı İsrail'e taşımak istediklerine dikkati çeken Makal, 'Başkanımız Tamer Taşpınar'ın başlattığı 2020 Yıldızlar Hazırlık Projesi var. Bu milli takımdaki sporcuların yüzde 80'ini bu projeden gelmektedir.' dedi.

2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlık yaptıklarını belirten Makal, 'Avrupa rekoru kıran, dünya üçüncüsü olan çocuklarımız burada. Bunları gençlere takviye ederek gelişimlerini tamamlamalarını sağlıyoruz. Bu da Halter Federasyonunun altyapıya verdiği önemi ortaya seriyor. Bu, projenin başarılı olduğu bir ürünüdür.' ifadelerini kullandı.

Başarı çıtalarının çok yükseldiğini anlatan milli takım antrenörü Makal, 'Hedefimiz büyük. Madalya sayısı vermek doğru olmaz ancak götürdüğümüz her sporcudan madalya bekliyoruz. 2020'ye kadar bu çıtayı yükseltmeyi istiyoruz. Dört veya 5 altın madalya alırız diye düşünüyorum. İsrail'de İstiklal Marşımızı okutacağız, bayrağımızı göndere çektireceğiz.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA