Bu Da 'Milli Garson'

Edirne’de 6 yıldır Milli Güreşçi olan 19 yaşındaki Çilem Can, son 2 yıldır maddi imkansızlıklardan dolayı spor yapmak yerine tava ciğercide garsonluk yapıyor.

Lise öğrenimine açık liseden devam eden Can, aynı zamanda da garsonluk yapıyor. 48 kiloda birçok Türkiye derecesi bulunan Milli Güreşçi, son 2 yıldır hiçbir gerekçe gösterilmeden herhangi bir spor kulübünden teklif almadığını ileri sürüyor.

2014 yılında bir güreş müsabakası sırasında rakibine kolay puan kazandırdığı öne sürülerek antrenörüyle tartışma yaşadıklarını anlatan Can, "Hocamla ufak bir tartışma geçirdik. Bu tartışma bana pahalıya mal oldu. Müsabaka içinde bana yardımcı olunmadı" şeklinde konuştu.

Garsonluk yapmak istemediğini güreş sporuna devam etmek istediğini söyleyen Can, "2 seneden beri özel sebeplerden dolayı sporumu yapamıyorum. Maçlara katılamıyorum. Kulübümle ufak bir tartışma geçirdiğim için maddi manevi tüm bağlantılarımız kesildiği için ciğerci ve bir çok yerde çalıştım. Şimdi ciğercide garsonluk yapıyorum. Devlet büyüklerinden yardım bekliyoruz. Elimizden tutulmasını istiyoruz. Bizim gibi ata sporu yapanların daha çok ellerinden tutulmasını bekliyoruz. Kendim gibi diğer kardeşlerimin de ellerinden tutulmasını istiyorum" dedi.

Dünya şampiyonu olmak istediğini belirten Can, "Kendim gibi ellerinden tutulmayan sporcuların elinden tutmak istiyorum" ifadesine yer verdi.

Kaynak: İHA