Volkan Demirel ve Wesley Sneijder'den derbi yorumları

Fenerbahçe'nin turanı ile Galatasaray'ın atanı kayıp istemiyor.

Volkan Demirel ve Wesley Sneijder'den derbi yorumları
Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel, derbiye saatler kala Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde 1 numaralı mentör olarak görevini sürdürüyor. Tecrübeli file bekçisi, Galatasaray derbileriyle ilgili tecrübelerini özellikle yeni gelen ve ilk kez derbiye çıkacak arkadaşlarına aktarırken, kimsenin rehavete kapılmamasını istiyor. İşte Volkan'ın takımdaki futbolculara yönelik söylemleri:

DAHA SERT OLUP AYAKTA KALMALIYIZ
Şunu kimse unutmasın... Kimse bu maçı bize ikram etmeyecek. 2003 yılından bu yana bu derbileri oynuyorum. Galatasaray'ın en zayıf döneminde bile bu mücadeleler zorlu geçmiştir. 1999'dan bu yana kolay kazanılmış bir derbi zaferi yok. Bu maç kesinlikle diğer maçlara oranla daha sert geçecek. Diğer maçlara oranla daha sert ve ikili mücadelelerde ayakta kalan taraf olmamız lazım. Kesinlikle hakeme ya da başka bir noktaya odaklanmadan sadece işimizi yapmamız gerekiyor.

MANU MAÇIYLA KIYASLAMAYIN
Fenerbahçe taraftarı bizim 12 numaramız. Ve bu maçta ilk kez stadı tamamen dolduracaklar. Ama kimse 'Biz dolu tribünlerle Manchester United'ı bile yendik, Galatasaray'ı da yeneriz' diye düşünmesin. Mücadele etmeden asla kazanamayız. Bu karşılaşma sadece 3 puan maçı değil. Ligde Galatasaray'ın üzerine çıkıp, 'Biz şampiyonluğun en büyük adayıyız' deme maçı... Bu mücadeleyi kazanmak birçok anlamda önem taşıyor. Bu derbiyi kazanırsak, taraftarımız yeniden bize inanacak ve desteğini artıracak.

SNEİJDER'DEN FLAŞ SÖZLER
Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 11. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak Galatasaray'da Hollandalı futbolcu Wesley Sneijder, Florya Turgay Vardar Medya Merkezi'nde basın mensuplarının karşısına geçti.

Wesley Sneijder, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

GÜVENİMİZ ÜST DÜZEYDE
Uzun süre sonra karşınızdayım. Pazar günü önemli bir maç bizi bekliyor. Ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Güvenimiz üst düzeyde ve hazırız. Sezon başından beri çok iyi çalışan bir takımız. Milli takım dönüşleri zordur. Bazı arkadaşlar aramıza geç katıldı. Şimdi tüm takım halinde beraberiz. Güzel çalışıyoruz. Oyuncu olarak da bu maçları oynamak istersiniz.

ÖNEMLİ OLAN TAKIMIN KAZANMASI
Biliyorum ki Türkiye'de gol atmak çok önemli. Benim için o kadar da önemli değil. Asist yapmak da aynı oranda önemli... Asıl odaklanmamız gereken takımın kazanması. Gol atmak bu kadar önemli olsa her seferinde kaleyi düşünürdüm. Daha uygun bir pozisyonda arkadaşım varsa ona pas vermek her zaman aklımda. Gol için endişelenmiyorum. Pazar da gelebilir... Tüm çabam galibiyet için.

TARAFTARIMIZLA ORADA OLACAĞIZ
Üçüncü Kadıköy maçım olacak. Her şeyin bir ilki vardır. Durumumuz gayet iyi. Kendimize güvenimiz sonsuz. Taraftarlarımız uzun bir aradan sonra deplasmanda bizle beraber olacak. Onların bize verdiği enerji ve güçle galibiyet için sahaya çıkacağız.