'Teröre Spor Camiası Olarak Meydan Okuyacağız'

Diyarbakır'da spor çevreleri terör örgütü PKK'nın saldırılarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, teröre tepki gösterdi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Demir: 'Teröre halk olarak, spor ve eğitim camiası olarak meydan okuyacağız. Umutsuz değiliz, ümit varız. Devletimiz güçlüdür, bize ve bölgemize sahip çıkıyor' Diyarbakırspor'un eski futbolcularından Sevmiş: 'Terör sadece sporu değil birçok şeyi geri plana attı. Terör olayları olmasaydı spor bugün çok iyi durumda olurdu. İnşallah bunlar son bulur, birlikte huzurlu bir Türkiye'de yaşarız' Futbolcu Kağar: 'Diyarbakır’ın terör olayları yerine sporla anılmasını istiyoruz. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı. Geçmişteki güzel günleri yaşamak istiyoruz'

ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - Diyarbakır'da spor camiası, terör örgütü PKK'nın saldırılarından duydukları rahatsızlığı dile getirerek, kentin terörle değil, sporla anılmasını istediklerini belirtti.

Kentte bir otelde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Diyarbakırspor'da uzun yıllar top koşturan eski futbolcular, yaşanan olayların son bulmasını temenni etti.

- 'Teröre prim vermeyiz'

Etkinliğe katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarından önce Diyarbakır'ın kardeşlik ve beraberlikle anıldığını söyleyerek, 'O dönemde herkes spora ve kardeşliğe gönül vermişti. Sonra bazı vatan hainleri Diyarbakır'ı bu hale getirdiler. Biz Diyarbakır olarak buradan Türkiye'ye seslenerek, 'Biz devletimizi seviyoruz.' diyoruz.' ifadelerini kullandı.

Demir, spor camiası olarak sağladıkları birlikteliğin bunu gösterdiğini aktardı.

Spor çevreleri olarak teröre karşı birlikteliklerinin devam edeceğine işaret eden Demir, 'Teröre halk olarak, spor ve eğitim camiası olarak meydan okuyacağız. Teröre asla prim vermeyiz. Umutsuz değiliz, ümit varız. Devletimiz güçlüdür, bize ve bölgemize sahip çıkıyor.' dedi.

- 'Terör sadece sporu değil birçok şeyi geri plana attı'

Diyarbakırspor'un eski futbolcularından Emin Sevmiş, 1968 yılında Diyarbakırspor resmi olarak kurulduğunda kentte Altındağspor ile oynanan maçta takımın ilk golünü attığını belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti belirtti.

Terör olaylarının diğer alanlara olduğu gibi spora da büyük zarar verdiğini vurgulayan Sevmiş, 'Terör sadece sporu değil birçok şeyi geri plana attı. Terör olayları olmasaydı spor bugün çok iyi durumda olurdu. İnşallah bunlar son bulur, birlikte huzurlu bir Türkiye'de yaşarız.' diye konuştu.

- 'Diyarbakır'ın sporla anılmasını istiyoruz'

Futbolcu Emin Kağar, etkinlik ile geçmişi yad etme imkanı bulduklarını söyleyerek, huzurlu günlerin özlemini duyduklarını anlattı.

Spora çok büyük hizmetleri olan hocalarının vefat ettiğini anımsatan Kağar, şu değerlendirmede bulundu:

'Diyarbakırspor kurulduğunda ilk iş olarak Hazreti Süleyman Camisi'ne gidip kurban kesmiştik. Şimdi bu arkadaşları görünce o günleri yaşadım. Diyarbakır'ın terör olayları yerine sporla anılmasını istiyoruz. Keşke bu olaylar hiç yaşanmasaydı. Geçmişteki güzel günleri yaşamak istiyoruz.'

Kağar, yaşanan olayların son bulmasını istediklerini dile getirdi.

Diyarbakırspor'un eski yöneticilerinden Suat Önen, her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Futbolun toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren bir spor dalı olduğuna işaret eden Önen, 'Bu alanlarda dostluk pekiştirilmeli. Spor ile bir köprü kurulabilir.' sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA