'Gelenekler Bir Gün Sona Ermek Zorunda'

Galatasaray'ın eski futbolcusu Tarik Hodzic: 'Hayatta her şeyin bir sonu vardır. Gelenekler de bir gün sona ermek zorunda. Belki Kadıköy'deki yenilmezlik geleneğinin sonu bu maç olur' 'Her ne kadar İstanbul'dan uzakta olsam da pazar günü ben de Galatasaray formamı giyerek, televizyon başında eski takımımı destekleyeceğim. Galatasaray'ın artık rakibinin Kadıköy'deki yenilmezlik geleneğini sona erdirmesini istiyorum'

KAYHAN GÜL - Galatasaray'ın unutulmaz isimleri arasında yer alan Bosna Hersekli eski futbolcu Tarik Hodzic, yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisini, eski takımının kazanabileceğini söyledi.

AA muhabirine derbiyi değerlendiren Hodzic, 'Hayatta her şeyin bir sonu vardır. Gelenekler de bir gün sona ermek zorunda. Belki Kadıköy'deki yenilmezlik geleneğinin sonu bu maç olur.' ifadelerini kullandı.

Derbilerde kimin kazanacağını tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Hodzic, 'Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbi, bana göre dünyanın en büyük beş derbisinden biri. Böyle bir derbide forma giyme şansına erişmiş olmak, benim için büyük bir gurur.' dedi.

Hodzic, iki takım arasında derbi maçlarının oynandığı günü 'İstanbul için futbol bayramı' olarak nitelendirerek, 'Herkes bu maçı statta izlemek ister. Bu kez orada olamayacağım. Kim bilir, belki bir sonraki kez maçta olurum.' diye konuştu.

- 'Fenerbahçe, az da olsa maçın favorisi'

Stattaki atmosferin oyuna etkisini değerlendiren Hodzic, büyük futbolcuların taraftar baskısından etkilenmeyeceğini savundu. Hodzic, 'Sarı-lacivertli takım, kendi sahasında oynadığı için avantajlı. Fenerbahçe, az da olsa maçın favorisi. Aynı zamanda 17 maçtır kazanamamanın Galatasaraylı futbolcuların üzerinde kurduğu bir baskı var ancak futbolda her şey mümkün.' değerlendirmesinde bulundu.

İki takımın birbirinden çok farklı olduğunu düşünen Hodzic, 'Galatasaraylı futbolcular daha çok koşup mücadele ediyor. Aynı zamanda Wesley Sneijder gibi yaratıcı bir isme sahip. Fenerbahçe'de ise skoru doğruda etkileyebilecek daha fazla isim var.' yorumunu yaptı.

Hodzic, Fenerbahçe'de Robin van Persie, Galatasaray'da ise Wesley Sneijder'in skora etki edebilecek isimler olduklarını belirterek, 'Birkaç sezon önce Sneijder'in iki gol atarak sonucu nasıl etkilediğini gördük. Ancak az önce de söylediğim gibi, bu tarz oyuncu sayısı Fenerbahçe'de daha fazla. Derbi derbidir, kimin kazanacağı bilinmez.' şeklinde konuştu.

Güzel bir derbi temennisinde bulunan Hodzic, şunları kaydetti:

'Her ne kadar İstanbul'dan uzakta olsam da pazar günü ben de Galatasaray formamı giyerek, televizyon başında eski takımımı destekleyeceğim. Galatasaray'ın artık rakibinin Kadıköy'deki yenilmezlik geleneğini sona erdirmesini istiyorum.'

- Simovic: 'Fenerbahçe avantajlı'

Galatasaray'ın 6 sezon kalesini koruyan Karadağlı Zoran Simovic de derbi maçların favorisinin olmadığını belirterek, buna rağmen Fenerbahçe'nin az da olsa avantajlı olduğunu söyledi.

Sarı-kırmızılı takımdayken en kötü zamanlarında Fenerbahçe'yi yendiklerini hatırlatan Simovic, şöyle konuştu:

'En iyi zamanımızda da onlara karşı kaybettiğimizi de hatırlıyorum. Bu maçlarda kazananı tahmin etmek imkansız. Galibiyetin anahtarı takım oyunu. 10 futbolcusu ortalamanın altında olan bir takıma Messi de gelse çok fark etmez. Takım oyunu benim için ilk planda. Mevcut durumda ise Fenerbahçe'nin daha bir takım olduğunu düşünüyorum. Manchester United galibiyetinin ardından motivasyonları da yüksek. Dolayısıyla, az da olsa Fenerbahçe avantajlı.'

Simovic, maçın ilk dakikalarındaki taraftar desteğinin önemine dikkati çekerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA