Fenerbahçe, Derbide 3 Puan İçin Sahada

Spor Toto Süper Lig'de son 3 haftadır kazanan sarılacivertliler, yarın derbide ağırlayacağı Galatasaray'ı yenerek çıkışı sürdürmek istiyor Fenerbahçe'de sarı kart cezalısı Mehmet Topal ile Hollanda Milli Takımı'nda sakatlanan Lens, derbide forma giyemeyecek.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında yarın karşılaşacağı Galatasaray derbisini kazanarak galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Süper Lig'de 7 haftadır kaybetmeyen ve son 3 maçını kazanan sarı-lacivertliler, çıkışını Galatasaray karşısında da devam ettirmek için sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Lige tarihinin en kötü başlangıcını yapmasına rağmen son 7 haftada toparlanan Fenerbahçe, haftaya 18 puanla lider Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisinde girdi.

Sarı-lacivertliler, 17 senedir taraftarı önünde kaybetmediği Galatasaray'ı bir kez daha yenmesi durumunda rakibinin ligde 1 puan önüne geçecek.

Fenerbahçe'nin Ülker Stadı'nda yarın saat 20.00'de Galatasaray'la oynayacağı maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Zorlu maçta Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya olacak.

- Fenerbahçe'de iki önemli eksik

Fenerbahçe'de Mehmet Topal sarı kart cezası, Jeremain Lens ise sakatlığından dolayı derbide forma giyemeyecek.

Teknik direktör Dick Advocaat'ın orta sahadaki en önemli isimlerinden biri olan Mehmet, son maçta Akhisar Belediyespor karşısında sezonun 4. sarı kartını gördü ve cezalı duruma düştü.

Hollandalı teknik adamın planlarını bozan en önemli isim ise vatandaşı Lens oldu. Hollanda Milli Takımı'nın hafta içi Belçika ile oynadığı hazırlık maçında sol arka adalesinden sakatlanan Lens, takımdan en az 2-3 hafta uzak kalacak. Fenerbahçe, son haftalarda çizdiği başarılı grafikle takımının galibiyetlerinde başrol oynayan Hollandalı kanat oyuncusundan yoksun bir şekilde derbide sahada olacak.

Fenerbahçe'de sakatlığından dolayı uzun süredir oynayamayan bir diğer Hollandalı futbolcu Gregory van der Wiel de derbide forma giyemeyecek.

- Lens olmadan kazanamıyor

Fenerbahçe, bu sezon ligde Lens'in forma giymediği maçlarda galip gelemedi.

Transferi gerçekleşmediği için ligin ilk iki haftasında oynayamayan Lens, sakatlığı nedeniyle de 2 karşılaşma kaçırdı. Ligin ilk 10 haftasında Lens'in oynamadığı 4 maçta Fenerbahçe, 1 yenilgi ve 3 beraberlik aldı.

Sarı-lacivertliler, Lens'in oynadığı 6 lig maçında ise 5 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı.

- Ozan Tufan ve Fernandao takıma döndü

Fenerbahçe'de sakatlıkları nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Ozan Tufan ile Jose Fernandao, Advocaat'ın şans vermesi durumunda derbide forma giyebilecek.

A Milli Futbol Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda 9 Ekim'de İzlanda'yla deplasmanda oynadığı maçta sakatlanan Ozan Tufan, takımla çalışmalara başladı. En son 28 Ağustos'ta Kayserispor maçında forma giyen ve 2 aydan fazla süre takımdan ayrı kalan Fernandao da antrenmanlara katıldı.

Advocaat, hazır görmesi durumunda bu iki ismi de kadroya dahil edebilecek.

- Muhtemel 11

Fenerbahçe'de Mehmet Topal ve Lens'in derbide forma giyemeyecek olması teknik direktör Advocaat'ı ilk 11 kurma konusunda düşündürüyor.

Mehmet Topal'ın yokluğunda formaya en yakın isim Rus futbolcu Roman Neustaedter gözüküyor. Ozan Tufan'ın sakatlıktan yeni çıkması nedeniyle Advocaat'ın ön liberoda Josef de Souza'nın yanında Rus futbolcuya şans vermesi bekleniyor.

Lens'in yerine ise formaya en yakın isim olarak Moussa Sow ön plana çıkıyor.

Teknik direktör Dick Advocaat'ın Galatasaray derbisindeki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Simon Kjaer, Martin Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Neustaedter, De Souza, Volkan Şen, Chahechouhe, Sow, Robin van Persie.

Kaynak: AA