'Umarım Kadıköy'deki Seriyi Bitiririz'

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink:'Fenerbahçe deplasmanında 17 senedir kazanamamış olmanın verdiği hırsı hissedebiliyorum' 'Mutlaka zorlu olacak ama inancımız sonsuz. Kazanmak için Kadıköy'e gideceğiz' 'Rakibin eksilerini ve artılarını biliyoruz. Dersimizi en iyi şekilde çalıştık' 'Lens'in olmaması avantaj olarak nitelendirilebilir. Sonucu değiştirecek kalitede biri'

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de 20 Kasım Pazar günü Fenerbahçe ile deplasmanda yapacakları derbi karşılaşmasını galip tamamlayarak, Kadıköy'de 17 yıllık kazanamama serisini sonlandırmak istediklerini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Jan Olde Riekerink, çok önemli bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, 'Fenerbahçe deplasmanında 17 senedir kazanamamış olmanın verdiği hırsı hissedebiliyorum.' dedi.

Galatasaraylı herkeste hissettiği bir tansiyon olduğunu vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, 'Bu durum olumsuzluk veya gerginlik olarak yorumlanmasın ama bu açlığı hissediyorum. Maçın önemini daha da artırıyor. Pozitif anlamda olumlu bir hava ve motivasyon var. Orada 17 senedir kazanamıyoruz. Biz takım olarak elimizden geleni yapacağız. Umarım Kadıköy'deki seriyi bitiririz.' diye konuştu.

Takım olarak tek hedeflerinin Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmek olduğuna dikkati çeken Riekerink, 'Aklımızda kesinlikle başka bir senaryo yok. Oyuncularımın bu hırslarını göstermesini istiyorum. Yapacaklarından şüphem de yok. Bugüne kadar gösterdikleri performans, bana bu konuşmayı yaptırıyor. Kesinlikle kazanmak istiyorlar. Oraya da kazanma ümidiyle değil, galibiyeti görmek için gidiyoruz. Yapmamız gereken, hırsımızı sahada göstermek.' ifadelerini kullandı.

- 'Mutlaka zorlu olacak ama inancımız sonsuz'

Son 2 iç saha maçında kaybetmiş olmalarının kendisinde baskı oluşturup oluşturmadığı sorusu üzerine sarı-kırmızılı çalıştırıcı, şunları söyledi:

'Son 2 maçı evimizde kaybettik ama bence adil sonuçlar değildi ve aksine kazanmamız gerekiyordu. Trabzonspor ve Medipol Başakşehir maçlarını domine etmiştik. Oyuncularımı, kazanamamaktan dolayı eleştirebilirim belki ama iyi oynamadıkları için, mücadele etmedikleri için eleştiremem. Hedefimiz, tabii ki tüm maçları kazanmaktır. Son maçlarda iyi oynamamıza rağmen kaybettik. Odaklanmamız gereken, oyuncularımın performansı. Kolay bir maç bizi beklemiyor. Mutlaka zorlu olacak ama inancımız sonsuz. Kazanmak için Kadıköy'e gideceğiz.'

- 'Dersimizi en iyi şekilde çalıştık'

Jan Olde Riekerink, Fenerbahçe derbisi öncesi derslerini iyi çalıştıklarını belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ı uzun zamandır tanıdığını ve oyun mantalitesini bildiğini anlatan Riekerink, 'Fenerbahçe'nin maçlarını da analiz ediyoruz. Bazı sonuçlar çıkardık. Rakibin eksilerini ve artılarını biliyoruz. Bazı eksikler var ama oyun mantalitesi aynı olacaktır. Dersimizi en iyi şekilde çalıştık. Bence galibiyeti getirecek altın nokta, bu zamana kadarki performansımızı tekrar etmemiz. Deplasman olması veya rakibin Fenerbahçe olması oyun sistemi anlamında değişiklik yapılacağı anlamına gelmiyor. Bize galibiyeti getirecek şey saha içindeki pozisyonlardan ziyade, aynı mantalite ile mücadele etmemiz.' değerlendirmesinde bulundu.

- 'Aynı enerjiyi kupa kazanılan maçlar öncesi de hissettim'

Riekerink, derbi maçı kazanacakları yönünde bir yorumun aktarılması ve Graeme Souness'ın Fenerbahçe'nin stadına Galatasaray bayrağını diktiğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

'Hollanda'da bir söz vardır. 'Ayıyı vurmadan, postunu satamazsınız' denir. Bu sözle bir benzetme yapabilirim. Önemli bir maç bizi bekliyor ve önce ayıyı vurmamız lazım. Oyuncularımın bana verdiği enerji çok önemli. Aynı enerjiyi, Fenerbahçe ile oynadığımız Türkiye Kupası finali ve Beşiktaş ile oynadığımız TFF Süper Kupa maçları öncesinde de hissettim. Onlardaki enerjiyi ve açlığı yine hissediyorum. Bir hoca olarak bunu görmem önemli. Souness konusuna gelecek olursak, her hocanın farklı bir stili var. Benim stilim böyle değil. Sadece alacağımız iyi sonuca odaklandık. Hedefimiz ligi şampiyon tamamlamak ve Fenerbahçe derbisi de kazanmak istediğimiz bir maç.'

- 'Lens'in olmaması avantaj ama maç 11'e 11 oynanacak'

Hollandalı çalıştırıcı, Fenerbahçe'nin yıldız isimlerinden Jeremain Lens'in sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyecek olmasını, avantaj olarak gördüğünü belirtti.

Lens'in çok önemli bir oyuncu olduğuna dikkati çeken Riekerink, 'Süratli ve yetenekli bir oyuncu. Fiziksel olarak da güçlü. Derbide olmaması avantaj olarak gözükebilir. Fenerbahçe'nin geniş bir kadrosu var. Sonuçta maça 10 kişi çıkmayacaklar. Yerine mutlaka başka önemli bir isim forma giyecektir. Lens'in olmaması avantaj olarak nitelendirilebilir. Sonucu değiştirecek kalitede biri. Ancak maç 11'e 11 oynanacak.' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA