Paravolley Voleybol Takımı '15 Temmuz Demokrasi Zaferi Ve Şehitleri' Sergisini Gezdi

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren paravolley takımı (oturarak voleybol) Kredi Yurtlar Kurumu Alaplı Yurt Müdürlüğünde açılan '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri' konulu fotoğraf sergisini gezdi.

Sergide Anadolu Ajansı foto muhabirlerince darbe gecesi ve sonrası çekilen 50 fotoğraf sergilendi.

Sergi hakkında bilgi veren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bornova Öğrenci Yurdu Müdürü Erhan Yavaş, serginin açıldığı ilk günden bu yana özelikle öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

15 Temmuz'da yaşanan menfur kalkışmanın ülkemizde çok derin izler bıraktığını ifade eden Yavaş, '241 şehidimiz ve 2 bin üzerinde yaralımızın olduğu ve tüm Türkiye'de çok derin izler bırakan bir hadiseyi yaşadık. Gelecek nesillere ve kuşaklara aktarmak, gençlerin zihinlerinde bu tabloyu canlı tutmak adına kurumumuz '15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri' resim sergisi açılışını yaptık.' diye konuştu.

Alaplı Anadolu Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İsmail Korkut da serginin önemli olduğuna inandıklarını belirterek, '15 Temmuz gecesi yaşadığımız bu haince saldırıyı genç nesillerin zihinlerinde diri tutmak ve onların bu hassasiyetler üzerinde yetiştirilmesi anlamında KYK böyle bir sergi açmış. Bu serginin çok önemli olduğuna inanıyoruz.' dedi.

Kaynak: AA