Nafiz Zorlu Açıklaması 'Uluslararası Bir Turnuvadan 3-4 Milyon Dolar Gelir Elde Ediliyor'

Yaklaşık 1 ay önce Türkiye Briç Federasyonu Başkanlığına seçilen Nafiz Zorlu, önümüzdeki dönemde uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapmak istediklerini belirterek, “Yaklaşık 100 bin Dolar harcanarak organize edilen bir turnuvadan 3-4 milyon Dolar gelir elde edilebiliyor. Bu şekilde hem ülkemizi hem de briç sporunu daha geniş kitlelere tanıtabiliriz” dedi.

İzmir’de yarın başlayacak Salvador Assael Ege Açık İkili Briç Şampiyonası hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, İzmir’de bir otelde düzenlediği basın toplantısında, şampiyonaya 300’e yakın çiftin katılacağını söyledi.

Kültürpark Fuar Alanı A1 Holünde düzenlenecek ve pazar günü sona erecek olan şampiyonada yarın yapılacak olan eleme sonrası yaklaşık 100 çiftin final seansına katılacağını ifade eden Başkan Zorlu, briçin bir spor olarak algılanması gerektiğini dile getirdi.

Briçin olimpik spor dalları arasında yer alması için çaba gösterildiğini de kaydeden Zorlu, “Bu çabanın içerisinde biz de olduk. Türkiye Briç Federasyonu’nun 1997’de kurucu başkanı olduğum dönemde olimpik spor oyunları kapsamına alınması için Erzurum’da yapılan kış oyunlarında demonstrasyon anlamında oynandı” dedi.

Türkiye’de 150’den fazla briç kulübünde 6 bin 500 faal briç oyuncusu olduğunu ifade eden Başkan Zorlu, “Çok güçlü oyuncularımız var. Son dünya şampiyonasında Türkiye 7. oldu. Bireysel başarılarımız var, örneğin ben dünya şampiyonu oldum” diye konuştu.

Uluslararası turnuvadan 3-4 milyon Dolar gelir

Türkiye Briç Federasyonu olarak ilk hedeflerinin büyüme olduğunu anlatan Başkan Zorlu, “Briçle ilgili dünyada büyük organizasyonlar yapılıyor. Bin 500 - 2 bin kişinin katıldığı uluslararası turnuvaları Türkiye’ye getireceğiz. Katılımcılar, kendi masraflarını kendileri karşıladıkları için aynı golf sporunda olduğu gibi üst düzey gelir gruplarından yabancı yarışmacıları ülkemizde ağırlayabiliriz. Yaklaşık 100 bin dolar harcanarak organize edilen bir turnuvadan 3-4 milyon Dolar gelir elde edilebiliyor. Bu şekilde hem ülkemizi hem de briç sporunu daha geniş kitlelere tanıtabiliriz” ifadelerini kullandı.

“İzmir’de tadı kaçtı”

Yarın başlayacak olan Ege Açık İkili Briç Şampiyonası’na 2012 yılında vefat eden briç takım arkadaşı Salvador Assael’in adını verdiklerini kaydeden Nafiz Zorlu, “Salvador Assael’in erken vefatından sonra İzmir’de briçin tadı kaçtı. İzmir’de çok güçlü gençlerimiz var. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi adına oynarken İzmir’e şampiyonluklar getiriyordum. Ancak belediye o branşı kapatmayı tercih etti” dedi.

Kaynak: İHA