Manisaspor'da Devre Arası Transfer Yapmama Kararı

Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, kulübün mali yapısı nedeniyle devre arasında transfer yapmayı düşünmediklerini belirterek, ellerinde bulunan oyuncu grubuna güvendiklerini ve ligde kalacaklarını söyledi.

PTT 1. Lig’e hem maddi anlamda hem de performans olarak kötü bir başlangıç yapan Manisaspor’da kurtuluş reçetesi aranıyor. Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, kulübün mali yapısı ve sezonun kalan kısmındaki stratejileri hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başkan Mergen, “Pazartesi günü oynayacağımız Samsunspor maçı ve ondan sonraki kalan 5 haftada tüm maçlara, hem teknik heyet hem de oyuncularımız final niteliğiyle çıkacaklarının bilincindeler. Maddi anlamda sıfır destekle yolumuza devam ediyoruz. Buradan taraftarlarımızı, Manisaspor’a gönül vermiş halkımızı pazartesi günü oynayacağız maça ilgi göstermelerini bekliyoruz. Bundan sonraki içeride oynayacağımız tüm maçlarda her geçen gün o ilgiyi arttırarak devam etmeleri çok önemli. Hiç olmazsa bu anlamda bir destek bekliyoruz. Manisaspor bir tanedir. Herkes farklı farklı hesapları bir tarafa bırakarak, ortak değerimiz olan bu kulübün etrafında birleşmelidir” dedi.

“Transfer yapmayı düşünmüyoruz”

Siyah-beyazlıların son haftalarda iyi bir oyun ortaya koyduklarını vurgulayan Başkan Mergen, konuşmasına şöyle devam etti:

“Devre arasında Manisaspor olarak transfer yapmayı düşünmüyoruz. Bu oyuncu grubumuza inanıyoruz ve güveniyoruz. Alt yapıda da özellikle hocamız geldikten sonra 10’a yakın olmak üzere; Yağızcan, Kaan Miray Bağış, Kaan Aşnaz, Kemal Temel, Batuhan Sayan, Ömer Buğdaycı, Alper Önal, Alper Mete, Gökdeniz Varol ve Batuhan Sunter, A takımla birlikte antrenmanlara çıkıyorlar. Bunların içerisinde hakikaten kıymetli kardeşlerimiz var. Geçen seneki iskeletimiz de var. Bize şampiyonluk yaşatan bir oyuncu grubumuz bulunuyor. Onlara takviye olarak aldığımız yabancılar var. Takımımız her geçen gün oturuyor. İdmanlarda bu performansı en üst seviyede görüyoruz. Son haftalarda oynadığımız futbol da umut verici. Biz önceki yönetimlerden kalan bütün yerli, yabancı haciz olarak bize intikal eden dosyaların birçoğunu sıfırladık. Sadece saydığım yabancı dosyalar var bir de geçen seneki takımın alacakları var. Biz bu arkadaşlarımıza güveniyoruz. Bunlarla ve sezon başında aldığımız oyuncularla birlikte genç oyuncularımızla bu sezonu çıkartacağız. Belki bizim için reçetesi acı ama bizim amacımız, devre arasında da transfere para kaçırmadan bu oyunculara paralarını ödemek. Sezon sonuna kadar inşallah bu ligde kalacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. İlk periyotta 6 maçımız var. Ondan sonraki periyotta da 18 tane final maçımız var. Son 3-4 hafta hakikaten oyuncuların hem kaynaşma anlamında hem de performansları üst seviyede. Sorunumuz, final kısımlarında. Onu da aşabilecek kabiliyette oyuncularımız var.”

“Sevimsiz tarafımız bundan kaynaklanıyor”

Kendisine yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Mergen, “Popülizme önem vermiyoruz. Geldiğimiz günden beri belki bazı sevimsiz tarafımız bundan kaynaklanıyor. Daha gerçekçi hareket ediyoruz. Çok doğru şeyler yaptığımıza inanıyorum. Bunu zaman da gösterecek. Nasıl bugün bizi bu sıkıntılara geçmiş yönetimlerin o popülist anlayışları getirdiyse biz o hataları yapmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA