Fenerbahçe, Sırtını QNB Finansbank'a Dayadı

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı forma sırt sponsoru QNB Finansbank oldu.

Fenerbahçe Erkek Basketbol, forma sırt sponsoru QNB Finansbank ile anlaştı. Anlaşma 2016-2017 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca geçerli olacak. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde yapılan imza törenine Başkan Aziz Yıldırım, Asbaşkanlardan Önder Fırat ve Ozan Balaban, QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini, Başantrenör Zeljko Obradovic, oyuncular Melih Mahmutoğlu, Bogdan Bogdanovic ve Jan Vesely ile kulüp ve QNB Finansbank yetkilileri katıldı.

Fırat: "İyi bir ekonomik altyapıya ihtiyacımız var"

Asbaşkanlardan Önder Fırat, sponsorluk anlaşmalarının önemini vurgulayarak, "Bütün branşlarda yine başarılı bir sezon geçiriyoruz. Sezon sonuna doğru bu başarılarımız daha da artacak. Bu başarıların kalıcı ve sürdürebilir olması için iyi bir ekonomik altyapıya ihtiyacımız var. Sayın başkanımızın başlattığı, inisiyatif aldığı ekonomik önlemler, dün de bizi götürdüğü Gebze’deki yeni tesislerimizin yapılacağı araziyi hep beraber gördük. Bu bağlamda sponsorluk anlaşmalarımız da hızla devam ediyor. Sektörünün lider kuruluşlarından QNB Finansbank’la, erkek basketbol takımımızın sırt sponsorluğu anlaşması için bugün toplandık. İnşallah bu iş birliği burada kalmayacak. İnşallah önümüzdeki yıl futbol takımımızın göğüs sponsorluğu için görüşmelerimiz ciddi bir şekilde devam edecektir” diye konuştu.

Balaban: "QNB ailesine kendim ve kulübüm adına teşekkür ediyorum"

Sarı-lacivertli kulübün Asbaşkanlarından Ozan Balaban ise, “Amatör şubelerle ilgili yine güzel bir günde sizi misafir etmekten dolayı memnunuz. İkinci kez üst üste Final Four oynama başarısı gösteren takımımız, geçen sene Avrupa’nın 1 numaralı liginde final maçına çıkarak hem ülke hem de kulüp tarihi için çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Aynı zamanda Türkiye’de mücadele ettiği 3 kupayı da alarak, tarihi bir sezon geçirdi. 7 lig, 6 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 Türkiye Kupası şampiyonlukları bulunan Fenerbahçemiz, başarılarının yanı sıra kombine kart satışlarındaki rekor rakamlar, atmosferi dünya tarafından takdir toplayan salonuyla, taraftarıyla örnek olmaya devam ediyor. Altyapıdan oyuncu yetiştiren, oyuncuların kariyerlerinde önemli rol oynayan ekol Fenerbahçe. Birçok önemli isim takımda forma giymektedir. Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da 8 oyuncumuz milli takım formları altında görev almıştır. Bu sezon da Obradovic yönetiminde büyük hedeflere yelken açtık. Fenerbahçemiz 10 yıldır kesintisiz mücadele ettiği THY Euroeague’de, son 10 yılda 6 şampiyonluk kazandığı ligde mücadele ettiği tüm kulvarlarda başarılar için yoluna devam ediyor. 3 yıllık anlaşmanın imza töreni için buradayız. QNB ailesine kendim ve kulübüm adına teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbaş: “Fenerbahçe gibi değerli bir kulüple yan yana olmaktan dolayı mutluyuz”

QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, "Türk sporunun gelişmesinde büyük emek harcamış, önemli başarılara imza atan Fenerbahçe Spor Kulübü ile gerçekleştirdiğimiz sponsorluk anlaşmasını sizlere bildirmekten gurur duyuyoruz. QNB spor endüstrisinde öne çıkmış bir kurum. Avrupa’nın kulüplerine de destekler veriyor. Spor dostu marka. Bu doğrultuda Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’yla 3 yıllık anlaşmaya vardık. Fenerbahçe gibi değerli bir kulüple yan yana olmaktan dolayı mutluyuz. Fenerbahçe’nin her dalda başarılarını sürdürmesini gönülden arzuluyoruz" diye konuştu.

Başkan Aziz Yıldırım’dan Şahinbaş’a soru

Basın toplantısı sırasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, "Bu başarının devam etmesi durumunda anlaşmanız devam edecek mi?" sorusuna ise QNB Finansbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sinan Şahinbaş, "Geçen sene de Final Four’da bizzat seyrettim ve Fenerbahçe’nin başarısı için destek vermiş biri olarak Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı’nı çok yakından takip ediyorum. Son senelerdeki başarısı da Türkiye’ye mal olmuş bir başarı. Fenerbahçe Basketbol Takımı’nı desteklerken, aslında Türkiye’ye mal olmuş bir takımını destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde Fenerbahçe daha iyi başarılara sahip olacak. Bu sene İstanbul’da yapılacak olan Final Four’da bu başarı yakalanacak. Bu başarılar yakalandıkça QNB Finansbank da kendini tanıtmak için elinden geleni yapacaktır" şeklinde cevap verdi.

Gherardini: “Avrupa’da zirvedeyiz ve bunu korumak istiyoruz”

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini, "Türkiye’de ve dünyada basketbol hızlı bir şekilde büyüyor. Fenerbahçe artık çok global bir marka oldu. Avrupa’da zirvedeyiz ve bunu korumak istiyoruz. Partnerimiz de bizim gibi büyümeyi ve gelişmeyi hedef koymuş. Aynı paralelde yürümek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Obradovic: "QNB gibi firmaların emeğimizin farkında olup bize destek olmaları çok güzel”

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic ise "Burada olmaktan çok mutluyum. Bizim için çok güzel fırsat. İlk olarak başkana ve yönetimimize çok teşekkür ediyoruz. İyi günlerde ve kötü günlerde de, her zaman yanımızdalar. Çok destek oluyorlar. QNB gibi firmaların emeğimizin farkında olup bize destek olmaları çok güzel. Avrupa’da zirvede olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Basın mensupların geldiğinizden bu yana ezeli rakibinize kendi evinizde yenilmediniz bu başarının sırrı nedir sorusuna ise Obradovic, "İşimizi yapıyoruz. Kulüp için ve taraftar için elimizden geleni yapıyoruz. Oynadığımız bütün takımlara saygı duyuyoruz ve kendi işimizi yapıyoruz yenmek için" diye cevap verdi.

Mahmutoğlu: “Sponsorluktan dolayı çok mutluyuz”

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Melih Mahmutoğlu da, "Öncelikle sayın başkanımıza, yöneticilerimize çok teşekkür ediyoruz. Her zaman yanımızdasınız ve çok büyük destek veriyorsunuz. Mücadele eden ve çok çalışan bir takımız. Böyle bir güzel sponsorluktan dolayı çok mutluyuz. İki taraf için de hayırlı olsun" dedi.

Bogdanovic: “Umarım uzun süren bir iş birlikteliğimiz olur.”

Fenerbahçe Erkek Basketbol takımının Sırp sporcusu Bogdan Bogdanovic, "QNB’ye bize destek olduğu için çok teşekkür ediyorum. Umarım uzun süren bir iş birlikteliğimiz olur" diye konuştu.

Vesely: “Sırtımızda gururla taşıyacağız”

Çek sporcusu Jan Vesely ise, "Sponsorluklar çok önemli. QNB’yi sırtımızda gururla taşıyacağız. Avrupa’da elimizden gelenin en iyisini yapacağız en güzel şekilde temsil etmek için" dedi.

Kaynak: İHA