Efeler Belediyesi'nce Düzenlenen Çalıştaya Yoğun İlgi

Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde düzenlenen 1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı ve karma fotoğraf sergisinin açılışı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan tarafından gerçekleştirildi.

Ülkemizden ve yurtdışından toplam 37 sanatçının katıldığı çalıştayın açılışına Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP Efeler İlçe Başkanı Selim Gürgün ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Ülkü Kurukaya Dalar ve yönetim kurulu üyeleri, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Semra Şener ve yönetim kurulu üyeleri, Efeler Kent Konseyi Başkanı Op. Dr. Tuncay Erdemir, Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mehmet Güler, Efeler Engelliler Basketbol Takımı oyuncularının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Yoğun ilgi gören ve dört gün sürecek olan çalıştayda fotoğraf severler, paneller, sergiler ve atölyeler ile bir araya gelecekler. Çalıştayın Küratörlüğünü yapan Yaşar Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, TV ve Sinema Bölümü Öğr. Gör. Tahir Ün, “Fotoğraf; çağımızın yeni dili, görsel dili, hepimizin kullandığı bir araç. Dünyada gerek hobi düzeyinde gerekse sanata varan anlatım düzeyinde çok önemli bir yere sahip, hem teknoloji hem sanat karışımı bir bölüm. Efeler Belediyesinden daveti ilk aldığımda büyük bir gönüllülükle bu işi üstlendim. Ben bu anlamda buna yol açan destek veren tüm arkadaşlarıma ve başta Efeler Belediye Başkanım Mesut Özakcan’a olmak üzere tüm belediye personeline, yerelden destek veren kurumlara, derneklere çok teşekkür ederim” ifadelerini kullanarak tüm fotoğraf severleri çalıştaya davet etti.

“Efeler’i Sanat ve Sanatçıyla Buluşturuyoruz”

Kurulduğu günden bu yana Efeler’i çeşitli dallarda sanatçılarla ve onların eserleriyle buluşturduklarını belirterek sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Fotoğraf sever 33 yerli, 4 yabancı, 6 dernek ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşecek olan 1. Uluslararası Fotoğraf çalıştayımızın bugün açılışını yapmaktayız. Dört gün boyunca sürecek olan ve fotoğrafın renkli dünyasına yolculuk yapacağınız 114 fotoğraftan oluşan sergimizde ziyarete açılmıştır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.’ Biz Efeler Belediyesi olarak kültür ve sanata yönelik etkinliklere önem veriyoruz, destek olmaya çalışıyoruz. Çalıştayımıza katılan tüm sanatçılarımıza bir kez daha hoş geldiniz diyerek başarılar, kolaylıklar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Karma fotoğraf sergisini gezen Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, daha sonra çalıştay katılımcılarından Richard Kopacz’ın ‘Bir İngiliz’in gözüyle İstanbul’ adlı fotoğraf sunumuna katıldı.

Kaynak: İHA