Beşiktaş, Benfica Maçı Provasında

Ligin 11. haftasında Adanaspor’a konuk olacak olan Beşiktaş, 10 maçlık namağlup serisini sürdürmek istiyor. Önümüzdeki hafta Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak kritik Benfica maçı öncesi Adana deplasmanı ise siyah-beyazlıların provası olacak.

Milli aranın ardından lige dönen Beşiktaş, hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi’nde toplamda oynanan 14 maçta yenilgi yüzü görmedi. Siyah-beyazlı takım bu moralle deplasmanda puan ya da puanlar arayacak.

43. randevu

Adanaspor ile Beşiktaş arasında oynanacak karşılaşma iki takım arasında ligdeki 43. randevuya sahne olacak. Daha önce Spor Toto Süper Lig’de en son 2003-2004 sezonunun 32. haftasında karşılaşan iki ekibin bu maçında siyah-beyazlılar rakibine deplasmanda Ali Asım Kaya’nın attığı tek golüyle 1-0’lık skorla sahadan mağlup ayrıldı. İki takım arasında oynanan 42 karşılaşmada ise siyah-beyazlılar 20 maçta sahadan galibiyetle ayrılırken, 8 maçta Adanaspor galip ayrıldı. 14 maçta ise iki ekip birbirleriyle yenişemedi. Adana’da Adanaspor ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmalarda ise Beşiktaş 7, Adanaspor ise 6 galibiyet aldı. 8 maç berabere bitti.

Ligin yeni ekiplerine üstün

Siyah-beyazlı takım Süper Lig’e yeni yükselen takımlara karşı boyun eğmiyor. Kara Kartal, bu sezon Süper Lig’e merhaba diyen Adanaspor’a konuk olacak. Siyah-beyazlılar ise 2013-2014 sezonundan bu yana ligin yeni ekiplerine boyun eğmiyor. Şenol Güneş’in öğrencileri bu sezon ise ligin yeni ekiplerinden Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor ile karşılaştı. Ligin ilk haftasında Alanyaspor’u 4-1’lik skorla mağlup eden Beşiktaş, 3. haftada ise Kardemir Karabükspor’u 3-1’lik skorla geçti. Siyah-beyazlıların ligin yeni ekiplerinden Adanaspor ile oynayacağı maçta istatistiğini devam ettirip ettirmeyeceği merak konusu.

Adanaspor çıkış arıyor

Adanaspor’da ise Beşiktaş’ın tam tersine işler yolunda gitmiyor. Ligin son sırasında yer alan Güney ekibi, geride kalan 10 haftada 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle topladığı 6 puanla birlikte ligin 18. sırasında yer alıyor. Zor günler geçiren turuncu-beyazlı ekip için Beşiktaş maçı ligdeki kaderleri açısından kritik öneme sahip.

Muhtemel 11

Beşiktaş’ın Adanaspor ile oynayacağı maç öncesi siyah-beyazlılar bugün saat 14.00’te son bir idman yapacak. Saat 17.30’da özel uçakla Adana’ya gidecek olan siyah-beyazlı kafilede ilk 11 de netleşmiş durumda. Beşiktaş’ın yarın Adanaspor karşısına şu muhtemel 11 ile çıkması bekleniyor:

"Fabri, Beck, Marcelo, Tosic, Adriano, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Cenk, Aboubakar."

Düdük Ali Palabıyık’ta

Adanaspor’un Beşiktaş’ı konuk edeceği maç 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’nda yarın saat 19.00’da oynanacak. Müsabakada Ali Palabıyık düdük çalacak. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Cem Satman ve Serkan Olguncan yapacak.

Kaynak: İHA