Ardeşen Gençlik, Avrupa'da Tur Atlayacağına İnanıyor

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası 3. tur ilk maçında sahasında WHC Danilovgrad'ı 3023 mağlup etmeyi başaran Ardeşen Gençlik, rövanşta avantajını koruyarak üst turu hedefliyor Antrenör Tekin: 'Danilovgrad'a kazanmak için gidiyoruz. 7 sayılık farkı unutup maçı kazanmaya odaklandık

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası 3. tur ilk maçında sahasında Karadağ temsilcisi Danilovgrad'ı 30-23 mağlup eden Ardeşen Gençlik'in antrenörü Ali İhsan Tekin, ilk maçtaki avantajlı skoru unutarak kazanmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, maçla ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını ve bu akşam Karadağ'a gideceklerini belirtti.

Takımda tek eksiğin Olga Vashchuk olduğuna dikkati çeken Tekin, önemli bir oyuncudan yararlanamadıklarına vurgu yaptı.

Karadağ ekibine karşı ilk maçta 7 sayılık fark elde ettiklerini hatırlatan Tekin, 'İlk maçta zaman zaman oyunsal anlamda sorunlar yaşadık ama buna rağmen seyirci desteği ile 30-23 kazandık. 7 sayılık fark bizim için iyi bir sonuç görünebilir ama bu skor kesinlikle yeterli değil. Balkan ekolünden gelen bir hentbol takımına karşı oynadığın zaman 7 sayılık fark çok büyük faktör değildir.' dedi.

Maç içerisinde konsantrasyon kaybının pahalıya patlayacağının altını çizen antrenör Tekin, 'Bu nedenle ilk maçmış gibi oynayacağız. Çok dikkatli olup kontrolü hiçbir zaman elden bırakmamak lazım. Bu maça tek maç gibi bakıyoruz ve kazanmak için gidiyoruz. 7 sayılık farkı unutup maçı kazanmaya odaklandık. Aksi düşünceler başımızı ağrıtabilir.' diye konuştu.

Rize temsilcisi 20 Kasım Pazar günü TSİ 19.00'da Danilovgrad ile Podgorica kentinde karşı karşıya gelecek.

Kaynak: AA