Yenimahalle Avrupa'da Uçacak

Bu sezon üst üste 10 maçını kazanarak fırtına gibi esen Yenimahalle Belediyesi, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 3. tur rövanş maçında 18 Kasım Cuma günü Alman temsilcisi TuS Metzingen ile karşı karşıya gelecek.

Ligde ve Avrupa’da yoluna dolu dizgin devam eden Yenimahalle’nin şampiyon hentbolcuları ilk maçta rakibini Ankara’da üstün bir oyunla yenmişti. Yenimahalle Belediyesi, Almanya’daki karşılaşmadan da zaferle dönmek istiyor. Kritik mücadele öncesi Yenimahalle ekibinde Anita dışında eksik bulunmazken, takımın performansının ve moralinin üst seviyede olması teknik ekibin yüzünü güldürüyor.

Sezon başında yaptığı flaş transferlerle adeta yıldızlar topluluğu haline gelen Başkent ekibi ligde yoluna yenilgisiz devam ederken, şimdi aynı başarıyı Avrupa’da sürdürmek istiyor. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın bu sezon başında çizdiği hedef doğrultusunda canla başla mücadele eden ve son iki sezon Türkiye Şampiyonu olan kızlar, Avrupa’da Yenimahalle ve Türkiye’nin adını duyurarak kupayı ülkemize getirmek istiyor.

Tur biletini alıp Türkiye’ye dönmek isteyen Yenimahalle ekibi, ilk maçta rakibini Ankara’da 33-27 yenerek rövanş öncesi 6 sayı farkla avantajlı taraf olarak sahada yer alacak. Tübingen kentindeki Paul Horn Arena’da saat 22.00’de başlayacak karşılaşmayı Romanya Hentbol Federasyonu’ndan Cristina Nastase ve Simona Raluca Stancu hakem ikilisi yönetecek.

Kaynak: İHA