'Milli Formayı Giymek Her Zaman Büyük Mutluluk'

Milli basketbolcu Tilbe Şenyürek: 'Takımdaki herkes iyi durumda ve lig de devam ettiği için antrenmanlıyız'.

A Milli Kadın Basketbol Takımı oyuncularından Tilbe Şenyürek, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Bosna Hersek ve Romanya ile yapacakları maçları Ankaralı basketbolseverlerin desteğiyle kazanmak istediklerini belirtti.

Tilbe Şenyürek, Türkiye Basketbol Federasyonunun internet sitesine verdiği röportajda, hem Bosna Hersek'i hem de Romanya'yı ilk maçlarda iyi basketbol oynayarak yendiklerini kaydederek, 'Şimdi bu takımları evimizde ağırlayacağız. Takımdaki herkes iyi durumda ve lig de devam ettiği için antrenmanlıyız. Sezonun devam etmesi nedeniyle bu yönde bir avantajımız var. Sistemde hiç yabancılık çekmeden iki maçımızda da iyi basketbol oynayarak kazanmak istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

Devam eden lig maratonu sırasında milli takımda oynamanın herhangi bir konsantrasyon sorunu oluşturmadığını anlatan Tilbe, 'Milli takım forması giymekten her zaman büyük mutluluk duydum. Ayrıca takım arkadaşlarımla birlikte oynamaktan her zaman büyük keyif aldım. Basketbol her zaman her yerde aynıdır.' değerlendirmesinde bulundu.

Bosna Hersek ve Romanya karşılaşmalarında taraftarların kendilerini yalnız bırakmayacağına inandığını aktaran milli basketbolcu, şunları kaydetti:

'Ankaralı basketbolseverler, bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Ankara seyircisi tribünde olsun, sosyal medyada olsun bize her zaman destek oldu. Onların desteğiyle evimizde hem Bosna Hersek hem de Romanya maçlarından galibiyetle ayrılacağımıza inanıyorum.'

Tilbe Şenyürek, kariyerlerini sonlandıran Nevriye Yılmaz ve Yasemin Horasan ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, şunları ifade etti:

'Yasemin Horasan ile ne yazık ki hiç tanışma şansım olmadı ancak onunla ilgili hep olumlu şeyler duydum. İyi bir insan olduğunu biliyorum. Keşke kendisiyle tanışma şansım olsaydı. Nevriye Yılmaz için de şunu söyleyebilirim, onun halen oynayabilecek durumda olduğunu düşünüyorum. Kendisi basketbolumuzun efsanelerinden biri ve her zaman da öyle kalacak. Sonuçta oyunculuk kariyerini bir gün bitirmek gerekiyor. En iyi zamanında bıraktı. Yeni hayatında onu güzel bir geleceğin beklediğini düşünüyorum.'

Kaynak: AA