Edirne'nin Gururu Derya Eşme Dünya 3'Üncüsü Oldu

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Kanada’da düzenlenen Gençler Dünya Tekvando Şampiyonası’na katılan Edirne Belediyespor Kulübü’nün milli sporcusu Derya Eşme, büyük bir başarıya daha imza atarak Dünya Üçüncülüğünün sahibi oldu.

16-20 Kasım 2016 tarihleri arasında Kanada’nın Burnaby şehrinde düzenlenen Geçler Dünya Tekvando Şampiyonası’na Edirne Belediyespor’un milli sporcusu Derya Eşme de katıldı.

Şampiyonanın ilk gününde Ay Yıldızlı Forma ile 44 kilo bayanlarda tatamiye çıkan Derya Eşme ilk maçında Ekvator’lu rakibini 8-1; ikinci turda Sırp rakibini 13-2, çeyrek finalde İspanyol rakibini 6-0 yenerek yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Kosta Ricolu rakibiyle 4-4 berabere kalan Eşme, altın vuruşta yenilerek Gençler Tekvando Şampiyonası’nda Dünya Üçüncülüğünün sahibi oldu.

İki yılda 3 Türkiye şampiyonluğu 2 Dünya üçüncülüğü

2015 yılında Yıldızlar yaş grubunda (12-14 yaş) yarışarak önce Türkiye Şampiyonu ve ardından Kore’ de yapılan Yıldızlar Dünya Şampiyonası’nda Dünya 3’üncüsü olarak yıldızı parlayan Eşme, 2016 yılında ilk kez gençler (15-17 yaş) yaş grubunda yarışmaya başladı.

Yaş gurubunun en küçüğü olmasına rağmen 2016 yılında Gençler yaş grubunda önce Liselerarası Türkiye Şampiyonu ardından Gençler Türkiye Şampiyonası’nda aynı gün 7 maç kazanarak Türkiye Şampiyonu olan Eşme, Kanada’da yapılan Gençler Dünya Şampiyonası’nda 44 kilo bayanlarda milli formayı temsil etme hakkı kazanmıştı.

“En büyük destekçimiz Recep Gürkan”

Elde ettiği başarılarla Edirne’nin gururu olmaya devam eden Eşme, “Bu başarılarımda büyük payı olan Belediye Başkanımız Sayın Recep Gürkan’ a Kanada’dan selam ve sevgilerimi yollamak istiyorum. Onun bize verdiği büyük destek ve güven sayesinde son yıllarda ben ve Edirne Belediyespor’daki takım arkadaşlarım çok büyük başarılar elde ettik, bize olan güveni ve desteği devam ettikçe çok daha büyük başarılar elde edeceğiz ve şehrimizi gururlandırmayı sürdüreceğiz. Edirne’me selamlar” dedi.

“Başarımın mimarı hocam Metin Eşme”

Duygularını Kanada’da sosyal medya üzerinde dile getiren Eşme, “Madalyam önce ülkeme sonra Edirne’mize armağan olsun, başarımın mimarı 6 yaşından beri elimden tutan bir gün bile bana kendimi yalnız hissettirmeyen, teknik kapasitemi sonuna kadar zorlayan ve beni bu seviyeye çıkaran Hocam Metin Eşme’dir. O bana bu Dünya Şampiyonasına gelirken “İlk maçta yenilsen bile sen benim şampiyonumsun, Dünya Şampiyonası’nda Ay Yıldızlı Bayrağı temsil etmek bile şereftir, ama ben sana çok güveniyorum, çok çalıştık ve sen en iyi sonucu hak ediyorsun, sana güvenim tam, sende kendine güven” diyerek motivasyonumu zirveye çıkardı, bende bu güvenle çıktım tüm maçlarıma, çok mutluyum. Hocamla kendime hedef olarak 2020 Olimpiyat oyunlarında madalya almayı koymuştuk. Bu hedefe giden yolda tüm dünya şampiyonalarında yarışabilmek beni olimpiyat madalyasına yaklaştıracak” diye konuştu.

Kaynak: İHA