Deniz Türüç'ün Aklı Milli Takımda

Geçtiğimiz sezon transfer olduğu Kayserispor’da bu sezon geride kalan 10 haftada 2 gol, 5 asist ile adeta yıldızını parlatan Deniz Türüç, ilk hedefinin Türkiye A Milli Futbol Takımının formasını giymek olduğunu söyledi. Futbol hayatına Hollanda’da başlayan ve uzun süre burada forma giyen Deniz, ’’Hollanda futbolu teknik ve taktik üzerine kurulu. Türk futbolu ise duygusal ve fizik güç gerektiriyor. Türkiye’de futbol Hollanda’dan zor’’ dedi.

Hollanda’nın Go Ahead Eagles takımından geçtiğimiz sezon Kayserispor’a transfer olan Deniz Türüç, bu sezon ortaya koyduğu futbol ile dikkat çekiyor. Genç oyuncu, bu sezon geride kalan haftalarda Kayserispor forması ile 2 gol atarken, 5 asist yaptı. Bir anda birçok takımın dikkatini çeken Deniz Türüç’ün öncelikli hedefi ise Türkiye A Milli Takım formasını giymek. Ardından, yeniden Avrupa’ya dönerek önemli takımların formasını giymek. Genç oyuncu bu konuda, ’’Benim hedefim takım olarak takımımı ligde tutmak. Daha doğrusu ilk 10 bitireceğiz. Takım açısından 5 puanımız daha olsa daha farkı yerlerde olurduk. Hedefim takımımı ligde tutmak ve daha iyi yerlere getirmek. Milli takım beklentim oldu. Gidip gitmeyeceğimi merakla bekledim. Ama Fatih hoca bu sefer çağırmadı. İnşallah önümüzdeki sefer çağırır. Milli takım hedeflerimden bir tanesi. Bir gün yeniden Avrupa’ya dönmek istiyorum. Ya üç büyük takımdan biri olacak ya da Avrupa olacak. Şu anda ilk hedefim milli takım formasını giymek daha sonra Avrupa’da oynamak’’ açıklamasında bulundu.

TÜRK FUTBOLU DAHA ZOR

Türkiye’ye geldiği ilk sezonda uyum sorunu yaşadığını dile getiren Deniz?Türüç, bununda Türk ve Hollanda futbolu arasındaki farklardan kaynaklandığını dile getirdi. Deniz Türüç, ’’Hollanda ile Türkiye arasında önemli farklar var. Hollanda da futbol biraz daha taktiksel, yumuşak, daha büyük alanlar bulursun. Türkiye’de ise taktik biraz daha az. Daha çok duygusal ve daha çok fizik üzerine, bir de daha az alan buluyorsun ve daha sert bir lig. Daha zor bir lig. İlk sene bende kötü maçlar oynadım. Alışma dönemim oldu. Robin Van Persie her maç oynamıyor, Wesley Sneijder ilk sene çok az oynadı. Lukas Podolski hala ayak uyduramadı daha Türkiye’ye. Türkiye çok farklı ve zor bir lig fiziksel açıdan ve sert geçiyor’ diye konuştu.

İki ülke arasındaki taraftar farklarını da anlatan Deniz, şöyle devam etti: ’’Hollanda da stadyumlar o kadar büyük değil, ama büyük stadyumlarda var. Her zaman bütün stadyumlar ful. Demek istediğim bizim stadyumlarımız büyük, daha güzel ama taraftarımız yok. Bizim derken bütün Türkiye’de takımların yok. Çok az taraftarımız var. Benim duyduğuma göre Passolig ile alakalı bu. Futbolcular arasında da konuşuyor, ne yazık ki bizim içinde kötü oluyor’’

Deniz Türüç, 9 yaşında Twente altyapısında futbola başladı.

Ardından bir sezon De Graafschap forması giyen 23 yaşındaki oyuncu ardından üç sezon oynayacağı Go Ahead Eagles takımına tranfser oldu. Geçtiğimiz sezon Kayesrispor’a transfer olan Deniz Türüç, Ayden Türüç ile evli ve Shauna adında 3 yaşında bir oğlu bulunuyor.

Kaynak: İHA