Altın Kız Armina'dan Madalya Yağmuru

Katıldığı birçok turnuvada elde ettiği derecelerle dikkat çeken Kartal Belediyesporlu Armina Erkan, Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen WSF 8. European Shotokan Karate Champıonships ve WSF World Shotokan Karate Turnuvasında yine tüm madalyaları topladı. Kartallı minik sporcu, katıldığı 7 kategorinin 7’sinden de altın madalyayla döndü.

Kartallı minik sporcu, Gürcistan’ın Batum şehrinde düzenlenen WSF 8.European Shotokan Karate Champıonships ve WSF World Shotokan Karate Turnuvasında toplam 7 kategoride Türkiye’yi temsil etti. Armina, yarışmanın 11 Kasım’da düzenlenen ilk ayağında WSF 8.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonasında (2007 Bayan Kata) dalında tüm rakiplerini 5-0 yenerek ilk altın madalyasını aldı. Turnuvanın ilerleyen saatlerinde (2007 +25 kilogram Bayan Shobu Kumite) Serbest Dövüşte ise yine rakiplerini yenerek ikinci altın madalyaya sahip olan Erkan, öğleden sonra gerçekleşen WKF 2007 +25 kilogram Kumite kategorisinde yarışarak 3’üncü altın madalyasını kazandı. Akşam yapılan Takım Bayan Kumite kategorisinde de son altın madalyasını alan minik sporcu böylece toplamda 4 altın madalyayla yarışmanın ilk ayağı olan WSF 8.Avrupa Shotokan Karate Şampiyonasını tamamladı.

13 Kasım’da gerçekleşen ve yarışmanın ikinci ayağını oluşturan WSF World CUP Karate Turnuvası’nda Türkiye’yi tekrar temsil eden Armina Erkan, üç altın madalya daha alarak WSF World CUP ve WSF 8. European Shotokan Karate Champıonships Turnuvasını 7 altın madalya alarak bitirdi. Minik sporcu turnuvada ayrıca ‘En Fazla Altın Madalya Alan Sporcu’ seçildi ve bunun sonucunda kendisine WSF Dünya Shotokan Başkanı tarafından Dünya Kupası takdim edildi.

Armina’dan Başkan Altınok Öz’e teşekkür

Başarıdan başarıya koşan Kartal Belediyespor Kulübü sporcusu Armina Erkan, Kartal’da çocukların ve gençlerin spora yönelmesi için tüm imkanları seferber eden, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve Kartal Belediyespor Kulübü Başkanı Halil Şener’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Kaynak: İHA