68 Yıllık Stadyum Tarihe Gömülüyor

1948 yılında hizmete giren Bursa Atatürk Stadyumu tarihe gömülüyor. Yıkım çalışmaları hızla devam eden stadyumun bulunduğu alan meydana dönüştürülecek.

Bursa’da Mustafa Kemal Atatürk’ün yapımı için 1926 yılında bin lira bağışta bulunduğu ve 1948 yılından bu yana Bursaspor’un maçlarına ve resmi törenlere ev sahipliği yapan Bursa Atatürk Stadyumu’nda yıkım işlemleri sürüyor. Açık Kale Arkası Tribünü olarak adlandırılan bölümden başlanan yıkım çalışmaları tüm hızıyla sürerken, stadyumun bulunduğu bölgeye doğal dokusu korunarak meydan projesi yapılacak.

"15 bin kişinin oturabileceği alan olacak"

A Milli Futbol Takımı’nın Almanya, Hollanda ve İrlanda gibi takımları yendiği, Bursaspor’un 2009-2010 sezonunda Süper Lig’de şampiyonluğu yaşadığı ve 2011-2012 sezonunda ise UEFA Şampiyonlar Ligi maçlarına ev sahipliği yapma özelliği taşıyan 26 bin kişi kapasiteli stadyumun bulunduğu bölge meydan projesiyle Bursa’ya kazandırılacak. Alanın 15 bine yakın insanın oturabileceği bir alan olacağını dile getiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce yaptığı açıklamada, "15 bine yakın insanın oturabileceği amfi tiyatro şeklinde tribünü olan, aynı zamanda Bursaspor’un hatırası olarak saha ile birlikte stat da yaşatılmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.

İlk gol Nurettin Sezgiç’ten, son gol Sercan Yıldırım’dan

Bursa Atatürk Stadyumu’ndaki ilk karşılaşma 1950 yılının şubat ayında Akınspor ile Acar İdmanyurdu arasında oynandı ve Akınspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Stadyumun ilk golünü Akınsporlu Nurettin Sezgiç kaydetti.

Geçtiğimiz sezonun 17. haftasında oynanan ve Bursaspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlanan İçel İdmanyurdu karşılaşmasıyla son maçına ev sahipliği yapan stadyumda, son gol de Bursaspor altyapısında yetişen Sercan Yıldırım’dan geldi.

İlk gece maçı Galatasaray ile

Bursaspor, 1994-1995 sezonunda sahasındaki ilk gece maçında Galatasaray’ı konuk etti ve sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı.

Kaynak: İHA