1. Bajaanatolia Rallisi Başladı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen ralliye 113 sporcu katılıyor.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde düzenlenen 1. Bajaanatolia Rallisi'nin seremonik startı verildi.

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından organize edilen rallide startın ardından Saklıkent Milli Parklar bölgesindeki Karaçay'a ulaşan yarışçılar sıralama turu attı.

İstanbul, Antalya, İzmir, Muğla, Artvin, Kars, Konya, Sivas ve İçel'in yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) katılan 113 sporcu sıralama turlarında kıyasıya mücadele etti.

Yarış direktörü, Burak Büyükpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, rallinin 3 gün süreceğini ve yarışmacıların 450 kilometre yol kat edeceğini söyledi.

Yarışmacıların her gün yaklaşık 150 kilometre yol geçeceğini bildiren Büyükpınar, 'Parkurların genel olarak zorluk seviyesi yüksek. Yarış iki bölümde yapılıyor. İlkinde ralli dediğimiz, zamana karşı yarışıyorlar. Diğerinde ise amatör olarak başlayan navigasyon ağırlıklı, sürat olmayan, yön bulma odaklı yarışıyorlar. Motosiklet, ATV, 4 çeker iki kişilik araçlar, otomobil grubunda 4x4 araçlar kendi sınıflarında yarışacaklar.' dedi.

Yarışların uluslararası arenada takip edildiğini ve rağbet gören organizasyonlardan olduğunu bildiren yarış direktörü Orhan Çelen ise 'Seydikemer ve çevresi bu spor için son derece uygun. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda bu yarışı uluslararası boyuta taşıyarak bölgenin de tanıtımına katkı sağlamak.' diye konuştu.

Ralli, 20 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA