Fethiyespor'da Başaran Dönemi Başladı

Teknik sorumlu Enver Ataçocuğu ile yollarını ayıran Fethiyespor, tecrübeli hoca Akif Başaran ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grupta son haftalarda aldığı kötü sonuçlarla ligde tehlikeli bölgeye yaklaşan Fethiyespor teknik sorumlu Enver Ataçocuğu ile yollarını ayırdıktan sonra aradığı teknik direktörü buldu. Aydınspor’un eski teknik sorumlusu olan Ege takımlarını yakından takip eden Akif Başaran ile bir yıllık sözleşme imzalayan Fethiyespor kulübü, takımı tecrübeli hocaya teslim etti.

Fethiyespor tesislerinde Akif Başaran ile Fethiyespor başkanı Okan Uysal arasında düzenlenen imza törenine Profesyonel şube sorumlusu Volkan Büber ile Fethiyespor yöneticileri de katıldı.

Akif Başaran’ın yardımcılığını Kemal Yılmaz’ın yapması da kararlaştırıldı.

Kulüp binasında yapılan imza töreninde gazetecilere açıklamalarda bulunan yeni teknik direktör Akif Başaran “Bu grubu ve diğer grubu iyi biliyorum özellikle Fethiyespor’u geçen seneden beri yakından takip ediyordum iyi oyunculara sahip ama istenilen noktaya gelemedi olabilir artık yeni bir sayfa açıyoruz hayırlısıyla artık başarıyla koşacağız” dedi.

Son sezonda takım çalıştırmadığına da değinen tecrübeli isim Başaran; “Aydınspor'dan ayrıldıktan sonra geçen sezonda Fethiyespor'la bir görüşmemiz olmuştu. Açıkça söyleyeyim o dönemde Fethiye’yi beklemiştik. Başka kulüplerde teklifte bulunmuştu fakat her kulüpte çalışılmıyor. Fethiyespor’la şartlarımız özellikle de düşüncelerimiz bir olduğu için bu anlaşma sağlandı. Her iki taraf içinde hayırlısı olsun. Öncelikle Okan başkanım ve Volkan Bey nezdinde tüm yönetim kuruluna teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin Fethiyespor’daki hedefleri ve transfer sorularına cevap veren Başaran: “Hedefimiz muhakkak başarı fakat önceliğimiz bulunduğumuz konumdan kurtulmak alt sıralardan sıyrılıp önümüze bakmak. Transfer için ise çok erken öncelikle oyuncularımızla tanışalım. İyi isimlere sahibiz önümüzde 5 haftamız var. Hayırlısıyla hep birlikte onları geçelim sonra oturup değerlendirme yaparız” diye konuştu.

Fethiyespor Yönetim Kurulu Başkanı Okan Uysal da imza töreninde yaptığı açıklamada “Öncelikle camiamıza hayırlı olsun. Fethiyespor’un marka değerinin ne kadar güçlü olduğunu biraz önce hocamda ifade etti.

Çok kulüp ve hoca var şu anda fakat ince eleyip sık dokumak gerekiyor o yüzden şu anda hocamız bizimle birlikte. Düşüncelerimiz aynı olduğu için artık hep birlikte yeni bir sayfa açtık, her iki tarafa da hayırlısı olsun” dedi.

AKİF BAŞARAN KİMDİR?

15 Şubat 1956 İzmir doğumlu tecrübeli hoca Akif Başaran, futbola Altay’da başlayıp Beşiktaş, Bursaspor gibi takımlarda da forma giymiştir.

Teknik direktörlük kariyerine İzmirspor’da başlayan Başaran Göztepe, Sakaryaspor, Karabükspor, Muğlaspor, Karşıyaka, Eskişehirspor, Giresunspor, Kasımpaşa, Sarıyer ve son olarak Aydınspor 1923’ü çalıştırmıştır.

2014/2015 sezonunda Aydınspor 1923 ile play off'tan dönen tecrübeli hoca takımımıza Fethiye’de oynanan maçta takımının başındaydı.

Kaynak: İHA