Diyarbakırlı Kick Boksçu Avrupa İkincisi Oldu

Slovenya’da düzenlenen Avrupa Büyükler Kick Boks Şampiyonası’nda, Diyarbakırlıs sporcu Mukkader Batır, ikinci oldu.

70 kilo Low Kick branşında ringe çıkan Diyarbakırlı Mukkader Batır, büyük çekişmeye sahne olan müsabakaların ardından Avrupa ikinciliği madalyasının sahibi oldu. Mukkader Batır, kısıtlı imkanlara rağmen çok iyi hazırlanarak Slovenya’daki Avrupa Şampiyonasına katıldığını söyledi.

Batır, “Oldukça çekişmeli geçen müsabakanın ardından finalle yükseldim. Final maçında istediğimi yapamadığım için ikinci oldum. Ama alınan başarı çok önemlidir. Çünkü dünyanın birçok ülkesinden katılımcının yer aldığı müsabakalarda ikinci olmak büyük bir başarıdır” dedi.

“Yaptıklarımız ortada”

Kick boks milli takım antrenörü Ufuk Ertaş da yetiştirdiği sporcularının aldığı başarıların çoğu Avrupa düzeyinde olduğunu kaydetti.

Sporcularının en düzeydeki müsabakalara katılarak önemli dereceler elde ettiğini işaret eden Ertaş, konuşmasını şöyle dedi:

“Yani mahalli, il veya bölge müsabakalarına katılarak derece elde etmiyorlar, uluslararası müsabakalarda bu derecelere imza atıyorlar. Slovenya’daki müsabakaya da dünyanın birçok ülkesinin sporcusu yer aldı. Mukkader Batır’ın bu nedenle elde ettiği başarıyı çok değerli buluyor ve tebrik ediyorum.”

Ertaş, kendilerine destek veren ve her zaman yanlarında olan Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir başta olmak üzere tüm şube müdürleri ve çalışanlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA