Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Buz Açıklaması

'Eskişehirspor deplasmanına galibiyet için gideceğiz' 'Bizim açımızdan önemli olan hep müsabaka müsabaka gitmek. Ayaklarımızın üzerine basarak, çalışarak, ciddi bir şekilde gideceğiz'

TFF 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, Eskişehirspor deplasmanına galibiyet için gideceklerini söyledi.

Buz, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milli maçlar dolayısıyla lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade etti. Bu hafta deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacaklarını hatırlatan Buz, rakipleriyle ciddi bir müsabaka oynayacaklarını ve tamamen bu maça odaklandıklarını kaydetti.

Eskişehirspor'un geçen sezon Süper Lig'den 1. Lig'e düştüğünü vurgulayan Buz, şu ifadeleri kullandı:

'Bu sezon ne olursa olsun Süper Lig'e çıkmak istiyorlar. Yaptıkları transferler ve politikaları da bunu belli ediyor. Kaliteli bir ekipleri var. Hocalarını da severim, Alpay Özalan da elinden geleni yapacaktır. Bizim için her müsabakada olduğu gibi önemli. Dört günlük bir iznin ardından yoğun bir tempoya girdik. Arkadaşlarımız özveriyle çalışıyor. Eskişehirspor deplasmanına galibiyet için gideceğiz.'

Yeni Malatyaspor'un kolay rakiplerle oynadığı yönündeki söylemlere dikkati çeken Buz, 'Biz böyle devam edelim, sezon sonunda da desinler ki 'fikstür avantajı vardı.' Bütün maçlar bittikten sonra söylesinler. Bu maçları kazanıp, yolumuza bakacağız. Söylesinler, bir sıkıntı yok.' diye konuştu.

İrfan Buz, TFF 1. Lig'de ilk 10 haftada 25 puan topladıklarını anımsatarak, 'Bu, hakikaten ciddi bir puan. Bizim açımızdan önemli olan hep müsabaka müsabaka gitmek. Ayaklarımızın üzerine basarak, çalışarak, ciddi bir şekilde gideceğiz. İki puan ortalamasını yakalayan takım büyük bir olasılıkla şampiyon oluyor. Hesap, kitap ortada, her şey belli.' diye görüşlerini aktardı.

- Eskişehirspor maçı hazırlıkları

Lig lideri Yeni Malatyaspor, 11. haftada deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'nde gerçekleştirilen idman öncesinde teknik direktör İrfan Buz, futbolcularla toplantı yaptı. Antrenmana hafif tempolu koşuyla başlayan futbolcular, ısınma hareketlerinin ardından topla çalıştı.

Kaynak: AA