Türkiye Kick Boks Federasyon Başkanı Selim Kayıcı Eskişehir'de

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Selim Kayıcı, Siyah Kuşak Dan sınavları sebebiyle Eskişehir’e geldi.

Fedarasyonun 4’üncü olağan genel kurulu toplantısında tek aday olarak tekrar Türkiye Kick Boks Federasyon Başkanı seçilen Selim Kayıcı, Siyah Kuşak Dan sınavı için geldiği Eskişehir’de İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. Bundan sonraki dönemde de kick boks için ellerinden geleni yaparak başarılı olacaklarını belirten Kayıcı, “Öncelikle seçimimiz çok iyi şekilde bitti. Kazandık ve 4’üncü dönemimiz olacak. İnşallah ekibimizle birlikte bundan sonraki dönemde de kick boksa en iyi şekilde, elimizden geleni yaparak başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Elimizden geleni yapacağız. Eskişehir’de de bugün burada Siyah Kuşak Dan Sınavı vardı. Burada hocalarımızla, bölge başkanımızla, il temsilcisi arkadaşlarımızla ve milli takım antrenör arkadaşlarımızla Siyah Kuşak Dan Sınavlarımızı yaptık. 100’ün üzerinde katılım oldu. Bundan gurur duyuyoruz. Sabah geldik şimdi de dönüyoruz” şeklinde konuştu.

“Bizim için Eskişehir çok önemli bir il”

Eskişehir’in kick boks sporunda yerinin çok önemli olduğunu ve bundan sonra da Eskişehir için her türlü desteği yapacaklarını ifade eden Başkan Kayıcı, “Bizim için Eskişehir çok önemli bir il. Pilot bölgelerimizden bir tanesi. Çünkü başarılı sporcularımız ve antrenör arkadaşlarımız var. Bundan sonra da Eskişehir’e elimizden geldiği kadar destek vermeye çalışacağız” dedi.

“Sporculuğunun yanı sıra çok başarılı bir antrenör”

Kick boks dalında Dünya ve Avrupa şampiyonu olan Seda Duygu Aygün’ün çok başarılı bir sporcu olduğunu ve sporculuğunun yanı sıra, çok başarılı bir antrenör de olduğunu dile getiren Kayıcı, konuşmasına şu şekilde devam etti,

“Kendisinin öğrencileri var. Eskişehir bölgesi bu anlamda çok iyi. Örneğin Seda, Dünya ve Avrupa şampiyonu ama annesi, babası ve kendisinin Türkiye şampiyonu öğrencileri var. Bununla da insan gurur duyuyor. Çünkü insan yapmış oldukları başarıları gördükleri zaman bundan çok daha kıvanç duyacakları başka bir şeyin olmadığını görüyor. Tabii bundan sonra da arkadaşlara çalışmalarında başarılar diliyoruz. Sporu da bırakmadı, devam ediyor. Bırakacağı zaman biz Seda’yı mutlak surette antrenör olarak değerlendireceğiz.”

“Kick Boks anlamında gurur duyuyoruz”

Türkiye ve Dünya’da kick boksun durumunu değerlendiren Türkiye Kick Boks Fedarasyon Başkanı Selim Kayıcı, “Türkiye’de 81 ilimizin her yerinde kick boks yapılmakta. Şu anda biz olimpik bir branş değiliz. Ama olimpik branş olan ve olmayan tüm branşların içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı bağımsız spor federasyonları içerisinde biz 5’inci büyük federasyonuz. Tabii Türkiye’nin her yerinde ve bütün bölgelerinde artık bundan sonra her yerden şampiyon çıkıyor. Türkiye’nin her yerinde antrenörümüz var. Bunun yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinde kick boks var. Üniversitelerde kick boks şampiyonaları düzenleniyor. Birçok üniversitede kick boks artık bir ders haline geldi. Okul sporlarında da varız. Bu yıl ilk defa yıldızlar, minikler ve gençler Türkiye şampiyonalarının okul sporlarını yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Takım olarak da bazı branşlarımızda dünya üçüncüsüyüz. Bununla da kick boks anlamında gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Kick Boks Federasyon Başkanı Selim Kayıcı, Siyah Kuşak Dan Sınavı’nın ardından hızlı tren ile Eskişehir’den ayrıldı.

Kaynak: İHA