Tunus'ta İnsan Hakları

Tunus'ta insan hakları ihlali madurları şikayetlerini açık oturumlarla anlatacak.

Tunus'ta insan hakları ihlali mağdurlarının, yaşadıkları sıkıntıları açık oturumlarda anlatacağı bildirildi.

Anayasal korumaya sahip Hakikatları Araştırma ve Onur Heyeti Başkanı Siham bin Sidrin, heyet merkezinde düzenlenen basın toplantısında, insan hakları mağdurlarının gelecek perşembe gününden itibaren yaşadıkları sıkıntıları düzenlenecek açık oturumlarda anlatacağını söyledi.

'Gelecek perşembe önemli bir gün olacak. Gelecek nesiller bunu konuşacak. Tunus'un yurt dışındaki algısını yükseltecek' diyen Bin Sidrin, oturumlarda 1955 ile 2013 yılları arasındaki insanlık dışı uygulamaların ele alınacağını belirtti.

Dünyanın her yerinden gözlemcilerin ve basın mensuplarının oturumları izlemek için hazır bulunacağını belirten Bin Sidrin, ilk oturumun devrik lider Zeynel Abidin Bin Ali'nin eşi Leyla Bin Ali'nin sahip olduğu Elissa Kulübü'nde gerçekleştirileceğine dikkat çekti.

Bin Sidrin, bağımsızlıktan bu yana başkanlığını yürüttüğü kuruma insan hakları ihlalleri ve kamu malına zarar içerikli 62 bin 300 dosyanın ulaştığını kaydetti.

Hakikatleri Araştırma ve Onur Heyeti, 23 Aralık 2013 tarihinde geçiş süreci boyunca adaleti sağlamak ve bu alanda düzenlemeler yapmak amacıyla kuruldu.

Kaynak: AA