Suriyeliler İle İslahiyespor Oyuncuları Dostuk Maçında Buluştu

Geçici barınma merkezinde kalan Suriyeli sığınmacılarla İslahiyespor arasında yapılan dostluk maçında protokol üyeleri de forma giydi.

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde geçici barınma merkezinde kalan Suriyeli sığınmacılarla Amatör Küme'de mücadele eden İslahiyespor arasında dostluk maçı yapıldı.

İki numaralı Geçici Barınma Merkezi'nde kalan Suriyeli sığınmacılar ve İslahiyespor oyuncuları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu (ÇOSKF) tarafından yürütülen proje kapsamında, İslahiye Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Maçta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, AFAD İl Müdürü Sinan Atakan ve ÇOSKF İl Başkanı Mehmet Mutlu da forma giydi.

Demir, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin yalnız ekmeğe, süte, battaniyeye ihtiyacı bulunduğunu düşünmenin yanlış olacağını vurgulayarak, sporun da bunlar kadar önemli olduğunu söyledi.

Mehmet Mutlu da vatanlarını savaş sebebiyle terk etmek zorunda kalan misafirlerle kardeş olduklarını kaydetti.

Yarımşar saatlik iki yarı halinde oynanan müsabakanın ardından İslahiyespor ve Suriyeli sığınmacılardan oluşan Kamp 2 takımına forma ve futbol topu hediye edildi.

Kaynak: AA