Kayseri Erciysspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu Ertelendi

Spor Toto 2. Lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor’da yapılması gereken olağanüstü genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı için haftaya ertelendi.

Atanan kayyum heyeti tarafından alınan olağanüstü genel kurul kararının ardından kulüp tesislerinde olağanüstü genel kurul toplantısı yapıldı. Toplantı, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 21 Kasım tarihine ertelendi. Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyesspor Kulüp Müdürü Bülent Dener, olağanüstü genel kurul için toplandıklarını belirterek, yeterli çoğunluğun sağlanmadığı için genel kurulun haftaya ertelendiğini kaydetti.

Dener, “Bugün saat 11:00’de kulübümüzün olağanüstü genel kurul toplantısı için ilan edilen yer ve saatte, Kayseri Erciyesspor Kulübü Tesisleri’nde toplanıldı. Bugün yapılan toplantıda çoğunluk arandığından ötürü gerekli çoğunluk sağlanamadığı için 21.11.2016 tarihinde aynı yer ve saatte toplantımız tekrar edilecektir. Ayın 21’inde yapılacak toplantıda çoğunluk aranmıyor. Eğer herhangi bir aday çıkmaması durumunu konuşursak eğer kulüp acze düşmüş oluyor. İlerleyen haftalarda büyük ihtimalle mahkemeye müracaat edilerek kulübün tasfiyesi istenecek” dedi.

Şuana kadar yönetim kurulu için bir başvurunun bulunmadığını dile getiren Dener, “Nefes alabileceğimiz kadar hayırseverlerin yardımı oldu. Ancak şimdiye kadar ciddi manada yönetimi devralacak kimse müracaatta bulunmadı” ifadelerini kullandı.

“5 milyon 300 bin TL futbolcu alacağı var”

Kulübün borcu hakkında da bilgiler veren Kulüp Müdürü Bülent Dener, “Türkiye Futbol Federasyonu’ndan UÇK’dan çıkmış futbolcu alacakları var. Bugün itibariyle yanılmıyorsam 5 milyon 300 bin TL civarında futbolcu alacağı var, düştüğümüz yıl sözleşmeleri devam eden futbolcuların alacakları. Vergi, sigorta borcumuz var. Bunun haricinde de bir borcumuz bulunmamakta” şeklinde konuştu.

Mehmet İncialan: “Önümüzdeki hafta hiç kimse aday olmasa bile biz Erciyesspor yönetim kuruluna talibiz”

Taraftar olarak kulübün kapısına zincir vurulmasını istemediklerini söyleyen Kayseri Erciyesspor Kulübü Derneği eski Başkanı Mehmet İncialan ise, “Bildiğiniz gibi bugün yapılması gereken olağanüstü genel kurul toplantımızın ilki çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. İkinci toplantımız 21 Kasım günü Bu toplantıda da Erciyesspor Kulübü’ne herhangi bir yönetim kurulu adayı çıkmadığı taktirde kulüp acze düşmüş olacak. Yasal olarak Erciyesspor’un kapısına kilit vurulması için yapılması gereken işlemlere başlanılmış olacak. Ama biz Erciyesspor taraftarları olarak bu duruma kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Arkadaşlarım, birkaç işadamı, müteahhit olarak bir yönetim kurulu, bir denetim kurulu ve gerekli bütün kurulların listesini hazırladık. Hafta içerisinde tamamen olgunlaştıracağız. Önümüzdeki hafta hiç kimse aday olmasa bile biz Erciyesspor yönetim kuruluna talibiz. Bu takım taraftarlığının vermiş olduğu şerefi hiçbir makam ve mevki ile değişmek istemediğimiz halde mecburiyetten bu takımın yönetimine talibiz. Kapanmasını kesinlikle istemiyoruz. Umarım başka talipler de çıkar. Başka talipler olduğu taktirde biz kimsenin rakibi değiliz, bu takımın sahibiyiz” dedi.

Çoğunluk sağlanamadığı için ertelenen Kayseri Erciyesspor Kulübü Olağanüstü Genel Kurulu, 21 Kasım saat 11:00’de kulüp tesislerinde yapılacak.

Kaynak: İHA