Birleştirici Futbol Turnuvası

Çukurova Press Havuzlubahçe Spor Kulübü ile Şakirpaşa Halk Eğitim Merkezi’nin girişimi; kulüp, okul, aile işbirliğiyle minikler kız-erkek futbol turnuvası düzenlendi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla 10-15 yaş arası kız-erkek futbol turnuvası Güney Yıldızı sahasında yapıldı. Turnuvaya Akkapı Mahallesi’nden Cemil Nardallı Okulu, Dağlıoğlu Mahallesi’nden Bahçelievler Okulu, Havuzlubahçe Mahallesi’nden Cafer Recai Gizer ve Sarıhamzalı Mahallesi’nden Yıldırım Beyazıt Ortaokulu katıldı.

CHP Adana Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi Zülfikar İnönü Tümer, amatör spora gereken desteğin verilmemesinden yakındı.

Çukurova Press Havuzlubahçespor Teknik Sorumlusu Nevzat Karabulut’tan bilgi alan Tümer, 10-15 yaş arası kız-erkek futbol turnuvasının birleştirici yanına vurgu yaparken, “Burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Burada el ele ve kol kola bulunan tüm çocuklar bizim ve bunlara sahip çıkmalıyız” dedi.

Kulüp Başkanı Engin Kanber’e turnuva ve çocuklara dağıttığı formalar için teşekkür eden Tümer, “Adana, sadece futbolda değil sporun diğer branşlarında da önemli sporcular yetiştirebilecek bir kapasiteye sahip ancak görüyorum ki amatör sporlara gereken destek verilmiyor. Adana’da bazı iş ve spor insanları kendi bireysel çabalarıyla çocukların spor yapmasını sağlıyor. Ellerinden geldiğince imkanlar sunuyor. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim ancak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere merkezi idarenin mahallelerde futbol, basketbol, tenis ve dar gelirli çocukların ücretsiz olarak yararlanabileceği spor kompleksleri, yüzme havuzları yapması büyük önem taşıyor. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve diğer belediye başkanları ile görüşeceğim. Bu tür etkinliklerin daha da yaygınlaşması için ne gerekiyorsa yapacağım” diye konuştu.

Kaynak: İHA