Yeni Malatyasporlu Futbolcu Murat Akça Açıklaması

'İyi hazırlanıp Eskişehirspor deplasmanından galibiyetle dönmek istiyoruz'.

TFF 1. Lig'in lideri Yeni Malatyaspor'un defans oyuncusu Murat Akça, Eskişehirspor deplasmanından galibiyetle dönmek istediklerini söyledi.

Akça, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, milli maçlar dolayısıyla lige verilen aranın ardından, ligin 11. haftasında deplasmandaki Eskişehirspor maçı hazırlıklarına başladıklarını ifade etti.

Ligde her maçın zorlu olduğunu belirten Akça, 'Her hafta olduğu gibi Eskişehirspor maçı da zor olacak. Bizim gözümüzde oynanmamış her maç zordur. Zorlu periyot olarak değil, her maça ayrı ayrı bakıyoruz. Dört günlük iznin ardından çalışmalarımıza başladık. İyi hazırlanıp Eskişehirspor deplasmanından galibiyetle dönmek istiyoruz.' diye konuştu.

Akça, futbolcular olarak şampiyonluk kelimesini kullanmadıklarını aktararak, şunları kaydetti:

'Antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz. Fizik olarak iyiyiz, taktik olarak çok iyi çalışmalar yapıyoruz. Ne kadar iyi çalışırsan çalış, ne kadar kondisyon yüklersen yükle eğer kalbinde inanç yoksa, o inancı sahaya yansıtamıyorsan, o coşkuyu sahada veremiyorsan, hangi hoca gelirse gelsin başarılı olman imkansız. Bizim takımın başarısının sırrı da bu. Çünkü kazanma coşkusu var. Ben şampiyonluk kelimesinden de çok fazla söz etmek istemiyorum. Önümüze hafta hafta bakıyoruz. Biz her hafta her maçımızı kazanmak istiyoruz. Ondan sonra ne durumda olduğumuza bakacağız. Şu anda bütün ipler bizim elimizde, her hafta kazanırsak hedefe ulaşırız. Biz arkadaşlarla aramızda şampiyonluğun 'ş' harfini bile konuşmuyoruz. Sadece bu hafta Ümraniyespor'u ya da Eskişehirspor'u nasıl yeneriz, hangi zaafları var, bunları konuşup o maçlara iyi konsantre oluyoruz. İyi çalışırsak, doğru çalışırsak Allah da bunun mükafatını verecektir.'

Kaynak: AA