TGKK'nın 'Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı' Sona Erdi

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (TGKK) tarafından 81 ilden gençlerin katılımıyla Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştirilen "Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı" sona erdi.

Tatvan’ın ev sahipliğinde çalıştayın üçüncü gününde kapanış ve değerlendirme toplantısı öncesinde yapılan son oturumda gençlere seslenen TGKK Genel Başkanı Bilal Okudan ve Genel Başkan yardımcısı Güngör Doğanay, gençlerin sorularına cevapladı.

"Kalıcı işler yapabilmeniz için öncelikle kendinizi son derece donanımlı hale getirmelisiniz" diyen Genel Başkan Okudan, "Dünya ile yarışabilmek ve Yeni Türkiye’ye yön verecek güçlü bir nesil olabilmemiz için öncelikle kendimizi her yönü ile çok iyi donatmamız gerekiyor. Bugün dünyayı sömüren 50 aile var. Yediğimiz içtiğimiz, günlük yaşantımızda kullandığımız ve harcama yaptığımız ve varsa biz bu 50 aileye vergi veriyoruz. Adına siyonizm dediğimiz bu yapı yeryüzünde yaşayan her toplumu sömürmektedir. Fotoğrafı büyük görmek zorundayız. Biz nasıl geçmişte dünyaya yöne veren bir toplum olduysak yine verebiliriz. Ama öncelikle tüm oyunları iyi görmeli, kendimizi her türlü iyi donanım ile çevirmeli ve büyük fotoğrafı iyi görmeliyiz" dedi.

Yaklaşık 4 yıl önce bir tohum ektiklerini dile getiren Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay ise, "Ektiğimiz tohum bu dört yıllık süreçte hızlı bir şekilde fidana döndü. Tamamı ile Allah rızası için çıktığımız bu yolda hiç bir destek almadığımız gibi bizi yolumuzdan çevirmek ve ekarte etmek için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz gücümüzü gençlerden aldık. Ve her alanda ötekileştirilmiş yada dinlenmemiş gençlerin fikirlerini paylaşabileceği, bende bir şeyler yapabilirim dediği ve tamamı ile genci merkeze aldığımız bir yapı oluşturduk. Çok şükür özellikle son bir yıldır gençlerde ciddi bir şuurlanma var bu da çok umut verici bir durum" diye konuştu.

Kaynak: İHA