Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi Başladı

Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi, Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'nin katıldığı törenle başladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Bağbaşı Mahallesi sentetik sahada gerçekleşen 2016-2017 Sezonu Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi açılış programının ardından 8 takımın mücadele edeceği ligin ilk maçının başlama vuruşunu Şentürk ve Bahçeci yaptı.

Maçtan önce sporculara bir konuşma yapan Vali Necati Şentürk, ancak ahlaklı sporcuların başarıya ulaşabileceğini söyledi.

Kırşehirli gençlerin sporcu ve zeki bir yapıya sahip olduklarını belirten Şentürk, şöyle konuştu:

'Gençlerimizi spora daha çok yönlendirmek için amatör spor branşlarına önem veriyoruz. Amatör spora verdiğimiz destekler devam edecektir. Gururumuz olan Yeşil Kırşehirspor’a altyapıdan, amatör takımlarımızdan futbolcular yetiştirme gayretindeyiz. Valilik olarak 800 bin lira maliyetli spor salonu yaptırıyoruz. Bu salon, bütün mevsimlerde kullanılabilecek ve son derece kaliteli olacak. Yeni sezonda bütün takımlarımıza başarılar diliyorum. Futbolcularımızın maçlarını kardeşçe oynayacağından, birbirlerine karşı centilmence davranacağından şüphem yok.'

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, amatör sporun, gençlerin kendilerini geliştirmeleri ve iyi bir şekilde yetiştirmeleri için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Kırşehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kazım Kaya ise, başta Vali Şentürk olmak üzere amatör spor takımlarına ve altyapıya destek veren herkese teşekkür etti.

Kırşehir 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nin ilk karşılaşmasında Kırşehir Evranspor, Atakspor'u 3-0 mağlup etti.

Kaynak: AA