Adana ASKİ - Bellona AGÜ Maçının Ardından

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nin 4. haftasında Adana ASKİ’yi deplasmanda 66-47 mağlup eden Bellona AGÜ’de Başantrenör Ayhan Avcı, Adana gibi zor bir deplasmandan önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Avcı, Menderes Spor Salonu’nda oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Adana’ya çok hazır halde geldiklerini belirterek, "ASKİ’nin özellikle son haftalarda oynadığı doğru basketbolu biliyorduk. Çok önem vererek ve çok ciddiye alarak geldik. Tabi öyle gelmek yeterli olmazdı. Sahada onu göstermek lazımdı. Bugün onu müdafaa kısmında iyi gösterdiğimizi düşünüyorum. Hücumla ilgili hala çok hazır olduğumuzu söyleyemem. Hala sıkıntılarımız var ama bugün yapılan müdafaadan memnunum. Konuştuğumuz her şeyi yaptılar. Burası çok zor bir deplasman çok önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum" dedi.

"Böyle bir günde yakaladıkları zaman yenilmemiz muhtemeldi"

Adana ASKİ’nin Başantrenörü Kaan Artun ise kendi sahalarında çok düşük yüzdelerde maç oynadıklarını söyledi.

Artun, “Beşiktaş maçından sonra mağlup olmayı beklemiyorduk. Ne yazık ki kendi sahamızda olmayacak yüzdelerde maç oynadık. Müdafaa olarak çok kötü yerde olduğumuzu söyleyemem. 66 sayı yedik. Onlarda dengesiz hücumlardan kaynaklı oldu. Müdafaa seviyemizi koruduğumuz bir maçta galip gelmek isterdik ama Bellona AGÜ gerçekten güçlü bir rakip. Çok ciddi yabancı oyunculara ve derin bir kadroya sahip. Bu sene de Avrupa’da başarılı olmak için kurulmuş bir kadro. Bizi böyle bir günde yakaladıkları zaman yenilmemiz muhtemeldi" diye konuştu.

Artun, milli takım arasından sonra İçel Büyükşehir Belediye ile karşılaşacaklarını ve bu maça sıkı hazırlanacaklarını kaydetti.

Kaynak: İHA