Türkiye 2-0 Kosova

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu maçında A Milli Takımımız Antalya Arena'da Kosova'yı 2-0 mağlup etti.

Türkiye 2-0 Kosova
A Milli Takımımız grupta dördüncü maçında ilk galibiyetini aldı.

Antalya Arena'da oynanan mücadelede A Milli Takımımıza galibiyeti getiren golleri 51. dakika Burak Yılmaz ve 55. dakikada Volkan Şen kaydetti. Maçın 19. dakikasında Mehmet Topal'ın ve 45+.1 dakikasında da Pnishi'nin şutları direkten geri geldi.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız puanını 5'e yükseltirken, Kosova 1 puanla son sırada kaldı.

10 NUMARA DA KAPTANLIK DA ARDA’NIN!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından 3 maçlık aranın ardından kadroya davet edilen Arda Turan, 10 numaralı formayı da kaptanlık pazu bandını da geri aldı. Türkiye A Milli Takım formasını en son 21 Haziran 2016 tarihinde EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çek Cumhuriyeti'ne karşı giyen Arda Turan 145 gün sonra tüm apoletlerini yeniden taktı.

Arda’nın kadroya davet edilmediği 3 maçta 10 numaralı formayı giyen Hakan Çalhanoğlu dünkü maça 5 numaralı formayı giydi. Arda, Burak, Selçuk ve Gökhan Gönül’ün davet edilmediği 3 maçta da Türkiye A Milli Takımının kaptanlığını yapan Mehmet Topal da 145 gün sonra bu görevi yeniden Arda’ya devretti.

İZLANDA MAÇI SONRASINDA BÜYÜK REVİZYON!
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2-0 mağlubiyetle sonuçlanan İzlanda maçı sonrasında A Milli Takımda büyük bir değişime imza attı.

İzlanda maçına göre Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in sahaya sürdüğü ilk 11’de tam 7 farklı isim vardı. Terim, ilk 11’de yalnızca son maçta görev verdiği 4 futbolcuya yer verdi. Volkan Şen, Mehmet Topal, Volkan Babacan ve Hakan Çalhanoğlu dün yine ilk 11’de yer aldı.