Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, Çağlar Gürle İle Esti Gürledi

Türkiye Basketbol 2. Lig’deki (TB2L) Bilecik temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü, deplasmanda İstanbul temsilcisi Yeşilyurt Spor Kulübünü yenerek ilk galibiyetini aldı.

Yeşilyurt Spor Salonu oynanan TB2L B Grubu 4’üncü hafta müsabakasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü deplasmanda Yeşilyurt Spor Kulübünü son periyotta oynadığı muhteşem oyunla 71-79 yendi. Maça, Erhan Taşlı, Mert Yavi, Burak Sarı, Volkan Mehmet Saday, Çağlar Gürle 5’i başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ilk periyotta rakibin Emir Muratoğlu’nun bulduğu sayılara Mert Yavi ile karşılık vermeye çalıştı. İlk periyot 20-17’lik ev sahibi Yeşilyurt Spor Kulübüne üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci periyotta aradaki farkı Çağlar Gürle’nin bulduğu sayılarla kapatan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü devreye 33-33’lük skorla girdi. Üçüncü periyotta oyun başa baş bir mücadeleyle geçerken iki takım karşılıklı birbirlerine nispet yaparcasına sayılar buldular. Bu periyotta 23 sayı bulan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü potasında 20 sayı görünce son periyota 53-56’lık skorla girdi.

Son periyotta işi bitirdi

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü son periyodun başında tutuk bir oyun sergiledi. Maçın bitmesine 5 dakika kala skoru 58-57’e getiren ev sahibi takımı sonrasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübünün iyi oyununa karşı koyamadı. 5 sayılık bir skor elde eden Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü durumu 58-62’e getirdi. Bu skor sonrası mola alan Yeşilyurt Spor Kulübü aradaki farkı kapatmak için uğraştı ama son periyotta sadece 18 sayı üretebildi. Yeşilyurt Spor Kulübü, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübünün son periyotta Mert Yavi ve Emre Alkaç’la bulduğu sayılarla engel olamayarak, maçı 71-79 kaybetti. Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü bu galibiyetle TB2L’de ilk galibiyetini alırken, Yeşilyurt Spor Kulübünü ise; 4 maçta galibiyet yüzü göremedi. Maçın en iyi oyuncusu 22 sayı üreten Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü oyuncu Çağlar Gürle olurken, aynı takımdan Mert Yavi 11 ribaund, Erhan Taşlı ise; 9 asit ile diğer maçın en iyi oyuncular arasına girdi.

“Bu galibiyete ihtiyacım vardı”

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Başantrenörü Yeşer Karabulut, böylesi bir galibiyete ihtiyaçları olduklarını belirterek, “Şeytanın bacağı kırdık. 3 haftadır iyi oynadığımız maçı yaptığımız hatalarla kaybettik. Bugün maçın en skorer oyuncu Çağlar Gürle 1 faulle maçı bitirdi. Bu hafta faul sorununu çözen oyuncularım maçı kazanması bildi. Zorlu ve stresli bir maçtı bizim için. Haftaya kendi evimizde Tenis Eskrim Dağcılık yenerek aradaki farkı kapatmak istiyoruz. Oyuncularımı canı gönülden kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA