Ankara 3. Geleneksel Medya Cup Bowling Şampiyonası

ANKARA – Ankara’da tüm ulusal televizyon, gazete ve radyocuların katılımıyla 3. Geleneksel Medya Cup Bowling Turnuvası düzenledi. Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyon Başkanı Ahmet Recep Tekcan, “Medya Cuplarını her sene düzenlememizin gayesi, hem medyanın ne kadar yoğun bir ortamda çalıştığını bilen birisi olarak, hem onların bir nebze stresini azaltmak hem de bowling sporunu medyamız kanalıyla tüm dünyaya bir kez daha olsun tanıtmaktır” dedi.

Ankara’da 3’ncüsü düzenlenen Geleneksel Medya Cup Bowling Turnuvası tüm ulusal televizyon, gazete ve radyocuların katılımıyla Armada Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Bowling Federasyonu ve RollHause ortalığında düzenlenen 3’ncü Geleneksel Medya Cup Bowling Şampiyonası tüm ulusal televizyon, gazete ve radyocuların katılımıyla Armada’da gerçekleşti. İhlas Haber Ajansı , Kanal D, TRT, A Haber, NTV Spor, Tv Net, Habertürk, Atv, Kanal 24, Asy medya ve Show Tv gibi çeşitli medya kuruluşlarının arasında gerçekleştirilen turnuvada, renkli ve eğlenceli bir atmosfer oluştu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bekir Yıldız ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da turnuvadaki konuklar arasındaydı.

Medya çalışanlarına motivasyon

Yoğun iş temposuna sahip medya çalışanlarına motivasyon için güzel bir etkinlik olduğunu belirten Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyon Başkanı Ahmet Recep Tekcan, “Türkiye’de bowling Avrupa, Akdeniz Şampiyonlukları olan bir spor sektörü ve 300’e yakın bowling salonu var. Bildiğiniz gibi Akdeniz’de bütün otellerde bizim branşların 3’ü bowling, bocce ve dart var. Biz 3’ünde de dünyada iyi bir yere sahibiz. Medya Cuplarını her sene düzenlememizin gayesi, kendimde bir medyacı olduğum için hem medyanın ne kadar yoğun bir ortamda çalıştığını bilen birisi olarak, hem onların bir nebze stresini azaltmak hem de bowling sporunu medyamız kanalıyla tüm dünyaya bir kez daha olsun tanıtmak amacındayız, çünkü Türkiye’de bowling denilince sadece eğlence kısmı akla geliyor, aslında bowling dünyada ileride bir spor dalı. Türkiye’mizde tarihi yeni olmakla beraber iyi bir konumdayız. Salonların çok olması, insanların talebinin yoğun olması, örneğin Ankara’daki bir salona 15 bin 20 bin kişinin katıldığı bilgisini aldık. Bu salonlarda çok fazla sirkülasyon var. Bu sporun falsolu atış, yürüyüş özellikleri gibi kuralları var tabi. Bakanlığımız şuan Samsun’da büyük bir salon yapıyor inşallah yakında Ankara’da da böyle bir salon yapılacak. Salonlar çoğaldıkça bowlinge rağbet çok daha fazla olacak. Her salonda eğitimlerimiz ve antrenörlerimiz var, yeni başlayan biri bir ay sonra profesyonel atış yapabilir hale geliyor. Bowling Türkiye’de hızla yaygınlaşıyor ve yıldızı hızla yükselen bir spor dalı. Türkiye’de spor kültünün oluşması için yerel yönetimleri sporun içine çekmek lazım çünkü yerel yönetimlerin olduğu yerlerde altın madalya var” şeklinde konuştu.

Gerçekleşen turnuvada ev sahipliği yapan Federasyon Başkanı Tekcan ve Keçiören Belediye Başkanı Ak da atışlar sergiledi. Birincilik kupasını 125.75 puan ortalaması ile NTV Spor, ikincilik kupasını 120.33 puan ortalaması ile Kanal D ve üçüncülük kupasını 112 puan ortalaması ile Show Tv kazandı.

Kaynak: İHA