Samsunspor Sportif Direktörü Zeren Açıklaması

'Bizde ödeme sistemi, kaynak bulunduğunda tüm oyunculara alacakları üzerinden yüzde 50 ödeme yapmaktır. Biz hiçbir oyuncuya eksik veya fazla ödeme yapmayız'

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un sportif direktörü Coşkun Zeren, takımdaki bazı futbolculara ayrıcalıklı ödeme yapıldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu söyledi.

Zeren, Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, futbolcuların hepsini aynı tuttuklarını dile getirerek, 'Sezona kamp dahil 4 ay önce başladık. 4 aydır tüm oyuncularımıza eşit mesafede yaklaşıyoruz. Yabancı oyuncularımız da dahil, hepsi büyük bir özveri ile devam ediyor.' diye konuştu.

Oyunculara taahhütleri bulunduğunu ama bugüne kadar hiçbirine ödeme yapamadıklarına dikkati çeken Zeren, yabancı oyuncuların da buna dahil olduğunu belirtti.

Takımın en tecrübeli oyuncuları Mehmet Çakır, Mustafa Sevgi, Fatih Kılıçkaya başta olmak üzere tüm oyuncuların fedakarlık yaptığını vurgulayan Zeren, şunları kaydetti:

'Bizde ödeme sistemi, kaynak bulunduğunda tüm oyunculara alacakları üzerinden yüzde 50 ödeme yapmaktır. Biz hiçbir oyuncuya eksik veya fazla ödeme yapmayız. 4,5 aydır hiçbir oyuncumuz, para sıkıntısını sahaya yansıtmamıştır. Çünkü oyuncularımız, kaynak olduğunda alacaklarının hemen ödeneceğini çok iyi biliyor. Geçmiş dönemden gelen futbolcu alacaklarını ödediğimiz için bugüne kadar oyuncularımıza ödeme yapamadık. Onlar da 'borçlar ödensin, takım ceza yemesin' diye özveri gösterdi. Geçen yıldan futbolcularımızın alacağı yok, sadece bu yıldan alacaklı oyuncumuz bulunuyor.'

Öte yandan Samsunspor, TFF 1. Lig'in 11. haftasında 21 Kasım Pazartesi günü deplasmanda yapacağı Manisaspor maçının hazırlıklarını sürdürdü.

Gözünden ameliyat olduğu için 4 gündür antrenmanlarda takımın başında yer alamayan teknik direktör Osman Özköylü de çalışmalara katıldı.

Kırmızı-beyazlı futbolcular, kondisyon ve pas çalışmalarının ardından taktik ağırlıklı çift kale maçla antrenmanı tamamladı.

İdmanda, sakatlığı devam eden Mustafa Sevgi haricinde tüm futbolcular yer aldı.

Kaynak: AA