Sahte Evraklı Futbolcuya Men Cezası

Asya Futbol Konfederasyonu, Birleşik Arap Emirlikleri ekibi El Nasr'da forma giyen Brezilyalı oyuncu Wanderley ve kulübüne evrakta sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle çeşitli cezalar verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri 1. Futbol Ligi takımlarından El Nasr'da forma giyen Brezilyalı forvet Santos Monteiro Wanderley, evrakta sahtecilik yaptığı gerekçesiyle 3 ay men cezası aldı.

Asya Futbol Konfederasyonu tarafından yapılan açıklamada, Wanderley'in, yabancı sınırlaması kuralına takılmadan Asya Şampiyonlar Ligi maçlarında oynayabilmesi amacıyla pasaport bilgilerinin kulübü tarafından değiştirildiği belirtildi.

Açıklamada, bu durumun oyuncu ve kulübü tarafından kabul edildiği ve Brezilyalı Wanderley'e futboldan 3 ay men ve 10 bin dolar para cezası verildiği ifade edildi.

Futbolcu adına sahte evrak düzenleyen El Nasr'a ise 50 bin dolar para cezası verildi. Ayrıca, bu yılın lig havuzundaki payından 340 bin dolar kesinti yapılacak kulübün, iki yıl boyunca Asya Şampiyonlar Ligi'ne katılması da yasaklandı.

Wanderley'in Endonezya pasaportunun sahte olduğu iddiaları, daha önce ülke basınında yer almış ve hakkında soruşturma açılan Brezilyalı futbolcuya 2 Eylül'de futboldan geçici men cezası verilmişti. Bu nedenle 28 yaşındaki futbolcunun men cezası, bu süreden itibaren geçerli sayılacak.

Asya Şampiyonlar Ligi'nde yer alan her kulübün, en fazla 3 yabancı ve bir Asya ülkesi vatandaşı futbolcu oynatma hakkı bulunuyor.

Kaynak: AA