Renault Sport Formula 1 Takımı, Palmer İle Devam Ediyor

Renault Sport Formula 1 Takımı, Jolyon Palmer'ın 2017 sezonunda takımda devam ettiğini duyurdu. Palmer, Nico Hülkenberg'le birlikte 2017 pilot kadrosunda yer alıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 25 yaşındaki Palmer, 2015 sezonunda Renault Sport Formula 1 Takımının selefi durumundaki Lotus F1 Takımına 3. Pilot olarak katıldı.

2016 senesinde ise Renault Sport Formula 1 Takımı için yarış pilotu olma şansını elde etti. Palmer, bugüne kadar 18 Grand Prix'de start aldı ve ilk Dünya Şampiyonluğunu bu yılki Malezya Grand Prix'sinde elde etti. Aynı zamanda 2014 GP2 Serisi Şampiyonluk unvanına sahip.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Sport Racing Başkanı Jerome Stoll, Palmer'ı 2017 sezonu için pilotları olarak takımlarında tutacakları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Stoll, şunları kaydetti:

'Jolyon'u 2017 sezonu için pilotumuz olarak takımımızda tutacağımız için çok mutluyuz. Jolyon, takım daha da büyüdükçe bizimle birlikte gelişmeye karşı açlığını ve hevesini çok iyi gösterdi. Biz de sezon ilerledikçe onun pistte sergilediği ve sürekli artan güçlü performansından çok etkilendik. Jolyon ile Nico Hülkenberg'in bir araya gelişinin hedeflerimizi karşılamak üzere son derece sağlam bir sürüş gücü oluşturacağına eminiz.

Jolyon takımın sahip olduğu ruhu hemen kavradı ve kendisiyle birlikte çalışan herkesi müthiş motive ediyor. Jolyon ve Nico'dan oluşan kadro, devamlılığın getirdiği faydaları yepyeni bir solukla harmanlıyor. Nico gibi bir takım arkadaşı ile birlikte Jolyon'un daha büyük başarılar elde edeceğine eminim. 2016'da sergilediği üstün gayretler için Kevin Magnussen'e çok teşekkür ederiz. Kendisi bu sene bizim için iyi işler yaptı. Ona 2017 ve sonrası için başarılar diliyoruz.'

Kaynak: AA