Bilal Kısa Açıklaması 'Yeterli Olduğumu Düşünmüyorum'

Bursaspor’un tecrübeli oyuncusu Bilal Kısa, taraftarlardan kendisine gelen tepkilere ilişkin yaptığı açıklamada, “Demek ki çok fazla kendimi gösteremedim. Yeterli olduğumu düşünmüyorum, düşünmüyorlar. İki senelik bir mukavelem var. Her şeyi zaman gösterecek. Oynadığımız kulüplerle de uzun süreli mukaveleler imzalıyoruz ama belli değişiklikler oluyor” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak olan yeşil-beyazlılarda, hazırlıklar sürüyor. Sabah saatlerinde yapılan antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan tecrübeli oyuncu Bilal Kısa, “10 haftada gayet güzel bir seri yakaladık. Puan olarak da iyi yerdeyiz. Belki sezon başı bu kadar tahmin edilmiyordu burada olacağımız ama biz 1 aylık bir kamp süreci geçirdik. O süreçte zaten içerideki arkadaşlık çok iyiydi. Sezona da iyi bir başlangıç yaptık. Başakşehir’e yenildik ama ondan sonra belki oyun olarak iyi olmasa da son haftalarda özellikle onu da düzelttik. Oyun olarak da üst seviyelere çıktık. Önümüzdeki 6 hafta kaldı. Akhisar maçıyla tekrar seriye başlamak istiyoruz. Bu sıralamada geriye düşmek istemiyoruz. İnşallah 3. veya 4. bitirme yönünde çalışmalarımız olacak” dedi.

“Yeterli olduğumu düşünmüyorum”

Taraftarlardan kendisine gelen tepkileri değerlendiren Kısa, “Ben işime odaklanmak istiyorum. Bunları da çok fazla düşünmek istemiyorum. Çünkü düşündüğüm takdirde beni attığını düşünüyorum. Bunlardan da ders çıkarmam gerektiğinin farkındayım. Sonuçta genç bir oyuncu da değilim. Ben de ders çıkaracağımı tahmin ediyorum. Demek ki çok fazla kendimi gösteremedim. Yeterli olduğumu düşünmüyorum, düşünmüyorlar. Onun için ben sahada mücadelemi edeceğim. Hocamız ne kadar süre verirse mücadelemi vermeye devam edeceğim” diye konuştu.

“Atlatmaya çalışacağım”

‘Oynadığın zamanlar tedirginlik yaşıyor musun?’ sorusunu yanıtlayan Bilal, “İlla ki tedirginlik oluyor. 20 yaşındaki oyuncu da, 30 yaşındaki de aynı şeyleri yaşayacaktır. Ben de bunları yaşadım. Atlatmaya çalışacağım” dedi.

“Her şeyi zaman gösterecek”

Bir basın mensubunun, ‘Kopma noktasına geldin mi?’ şeklindeki sorusuna deneyimli oyuncu, şu yanıtı verdi:

“Tabi ki üzüldüğüm anlar oldu ama sonuçta ben Bursaspor’un sözleşmeli futbolcusuyum. İki senelik bir mukavelem var. Her şeyi zaman gösterecek. Oynadığımız kulüplerle de uzun süreli mukaveleler imzalıyoruz ama belli değişiklikler oluyor. Bunu zaman gösterecek. Burada olduğum sürece Bursaspor’a faydalı olmaya çalışacağım. Son maçta da iyi bir destek verdiler bana. Onlara da teşekkür ediyorum. İyi giden şeyler var. Bir kişi üzerinden gitmesi takıma zarar verir. Bunu da zaten gösterdiler. Ben de son maçta herkesin bütünleşmesi benim adıma sevindiriciydi. Mücadeleme sonuna kadar devam edeceğim. Buraya faydalı olmak zorundayım. Bana güvenen insanlar var.”

“Şampiyonluk neden olmasın diyebiliriz”

‘Sen olsaydın tribünde kendine de tepki gösterir miydin?’ sorusuna da tecrübeli oyuncu, “Bilmiyorum, ben size sorayım ilk maçta tepki gösterir miydiniz? Ben kasıt aramıyorum. Olabilir, demek ki o insanlar beğenmiyor. Zaten herkese kendimizi beğendiremeyiz. Ben genç bir oyuncu değilim. Daha önce herhalde kendimi kanıtlamışımdır. Burada istediğim düzeyde değilim. Hocamız da ona göre değerlendirmesini yapıyor. Beklentilerin yüksek olduğunu biliyorum. Ben de gol atmak istiyorum. Bu süreçten kendi adıma ders çıkarmak istiyorum. O mücadeleyi koyup, gerisinin geleceğini tahmin ediyorum. Geçen sene iyi bir sezon geçirdikten sonra bir anda tepki olunca ister istemez herkesi etkiliyor. Bunu atlattığımı düşünüyorum yavaş yavaş. O mücadeleyi vereceğim sonuna kadar. Tepkiler her yerde oluyor ama ilk maçlarda olması takım arkadaşlarımı da üzdü. Sonuçta bireyler önemli değil. Daha çok takımımız önemli. Şu anda her şey çok iyi gidiyor. 6 maçlık periyodu da çok iyi bitirirsek, önceki dönemdeki şampiyonluk neden olmasın diyebiliriz” şeklinde konuştu.

“Her dönem olduğu gibi sıkıntılı başladık”

A Milli Futbol Takımı’nda Teknik Direktör Fatih Terim ile bazı futbolcular arasında yaşanan krizin sorulması üzerine Kısa, sözlerini şöyle tamamladı:

“Onlar hocaların takdiri. Ülkemiz için hepsi çok değerli oyuncular. Şimdi tekrar hocamız çağırdı. Herkese ihtiyacımız var. Her dönem olduğu gibi sıkıntılı başladık ama inşallah sonunu iyi bitiririz. Ben de her futbolcu gibi futbol hayatımın sonuna kadar milli takımda oynamak isterim”

Kaynak: İHA