Erzurum'da Basketbol Yeniden Doğuyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından “Erzurum’da Basketbol Yeniden Doğuyor” adlı panele yoğun ilgi gösterildi. Ülkenin önemli spor adamlarının katıldığı panele, ilköğretim ve lise öğrencileri, basketbol antrenörleri, minik basketbolcular ve Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 800 kişi katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum’un artık bir spor kenti olduğunu ifade etti. Kıraç, şunları kaydetti: “Sporun ve sporcunun en güzel adreslerinden birisi Dadaşlar diyarı Erzurum’dur. Erzurum’da her şey o kadar net, o kadar şeffaf, o kadar güzel ki kışın incisi karın berraklığı kadar temiz. Onun için bizler yerel yöneticiler olarak, Erzurum’da göreve başladığımız ilk günden bugüne kadar yapmış olduğumuz imar, fen işleri, park ve bahçe, altyapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra, ‘Olmazsa olmazımız olan sporda gençlerimizi yetiştirerek, ulusal ve uluslararası arenada başarı kazanmaları için neler yapabiliriz’ diye planlar yaptık. Bildiğiniz gibi tüm spor dallarında Erzurum bir atılımın içerisinde… Biz, ‘Basketbolla ilişkilerimizi nasıl sıcak hale getiririz’ diye birtakım planlar yaptık. Geçtiğimiz yıl ilk defa Erzurum’da 16 takımlı İl Minikler Ligi oluşturmak suretiyle müsabakalara başladık. Eminim ki bu evlatlarımız yarının Hidayetleri olacak ve Erzurum’dan çok büyük basketbolcular çıkacak.” Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil de, 2017 Şubat ayında Erzurum’da düzenlenecek olan Avrupa Gençlik Olimpiyatları Festivali ile ilgili bilgi verdi. Taşkesenligil, “Avrupa Kış Olimpiyatları Festivali 11-18 Şubat tarihleri arasında Erzurum ilimizde 9 branşta yapılacaktır. Gençlerin yoğun ilgi göstereceğini düşündüğümüz bu festivale 38 Avrupa ülkesi katılacak. 1500’ü aşkın sporcusuyla ilimize bir kez daha olimpiyat yaşatmanın mutluluğunu yaşayacağız. ‘Avrupa Gençlik Olimpiyatları Festivali hangi aşamadadır’ diye sorarsanız, önümüzde üç ayımız var. Tesislerimiz hazır, bu büyük organizasyonu sıkıntısız bir şekilde alnımızın akıyla gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

“SPORA BÜYÜK BİR ÖNEM VERİYORUZ”

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli de, yeni göreve gelen ekibin spora çok değer verdiğini ifade etti.

Ercişli, “Atatürk Üniversitesi’nin yeni yönetimi olarak karşınızdayız. Yeni yönetim olarak en önemli özelliklerimizden bir tanesi spora çok değer vermemizdir. Üniversite olarak kendi dalında çok başarılı doktorlar, mühendisler yetiştirmenin yanı sıra ülke açısından çok önemli değerler de yetiştireceğiz. Özellikle spor bizim en önemli uğraşlarımızdan birisi olacak. Bütün spor dallarıyla ilgili bizim çok önemli projelerimiz var. Bunlar lafta kalmayacak. Gerçekten hayata geçireceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Erzurum’da Basketbol Yeniden Doğuyor’ paneline geçildi. Galatasaray’ın eski antrenörü ve Şube Sorumlusu Murat Özyer, Eski Milli Basketbolcu ve Lig TV Yorumcusu Tufan Ersöz, Milliyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ümit Avcı, Habertürk Gazetesi Basketbol Yazarı Gökhan Türe ve Fanatik Gazetesi Basketbol Yazarı Gökhan German, basketbolun sevdirilmesine yönelik çalışmalar ve tecrübelerini aktardı. Basketbol camiasının emektarlarının konuştuğu paneli, salonda bulunan öğrenciler pür dikkat dinledi. Panel sonunda Ünsal Kıraç’a panelistler tarafından imzalı milli takım forması hediye edildi.

Minikler Basketbol Ligi Şampiyonu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Minikler takımı da sahneye çıktı, izleyicilerin alkışlarıyla karşılanan miniklere Murat Özyer tarafından Ömer Onan imzalı basketbol topu hediye edildi. Panelde soru soran öğrenciler arasında yapılan çekilişte kazananlara imzalı basketbol topu dağıtıldı. Bir sonraki panele Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun da katılacağının sözünü veren panelistler bu ilgiyi sürdürmeleri halinde Erzurum’un basketbol şehri olmasının önünde hiçbir engelin kalmadığını ifade etti.

Kaynak: İHA