Ardeşen Gençlik, Avrupa'da Avantaj Arıyor

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası 3. tur ilk maçında 13 Kasım'da sahasında WHC Danilovgrad'ı konuk edecek Ardeşen Gençlik, avantajlı bir skor elde etmek istiyor Antrenör Tekin: 'Karadağ temsilcisiyle oynayacağımız ilk maçta taraftarımızın desteğiyle 89 fark yakalarsak ikinci karşılaşma için büyük avantaj olacaktır'

Hentbolda Kadınlar EHF Challenge Kupası 3. tur ilk maçında 13 Kasım Pazar günü sahasında Karadağ temsilcisi WHC Danilovgrad'ı konuk edecek Ardeşen Gençlik'in antrenörü Ali İhsan Tekin, taraftarlarının desteğiyle ilk maçta avantajlı bir skor elde etmek istediklerini söyledi.

Ali İhsan Tekin, hentbolcular Jelena Pirsl ve Gamze Haşimoğlu ile 53 Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, Avrupa'da tecrübeli olduklarını kaydetti.

Avrupa maçlarının farklı olduğunu vurgulayan Tekin, yeni sezon öncesi Süper Kupa'yı kazandıklarını hatırlatarak, Avrupa'da da hedeflerinin kupa kazanmak olduğunu ifade etti.

İlk maçın iç sahada olmasının kendileri için dezavantaj gibi göründüğüne dikkati çeken Tekin, 'Bunu avantaja çevirmek zorundayız. Rakibimiz Balkan ekolünde gelen oyunculardan kurulu. Küçümsenecek bir rakip değil. Rakibin kim olduğuna bakmaksızın mücadele ederek kazanmak arzusundayız. Taraftarımızın desteğiyle 8-9 fark yakalarsak ikinci maç için büyük avantaj olacaktır. Hentbolda 8-9 fark önemli ve bunu başaracak güce sahibiz.' diye konuştu.

Tekin, kadro derinliklerinin olduğunu ancak transfer çalışmalarının da devam ettiğini kaydederek, 'Tek sakat oyuncumuz Olga ve onun eksikliği önemli. Lig maçlarında Olga'nın yokluğunu aramasak da Avrupa maçları farklı. Kadroma sonuna kadar güveniyorum ama iki oyuncuya daha ihtiyacımız var.' ifadelerini kullandı.

Rize'nin küçük bir ilçesi olan Ardeşen'i en iyi şekilde temsil ettiklerini belirten Tekin, sözlerini şöyle tamamladı:

'Rizeli olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a başarı sözü vermiştik. Bunu, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'yı kazanarak başardık. Şimdi Avrupa'da başarı hedefimiz var. Başarılı olup rakibimizi eleyerek, ilk etapta 16 takım arasına, daha sonra da finale kadar yükselmek istiyoruz. Avrupa'da daha önce Muratpaşa Belediyespor ve Kastamonu Belediyespor ile final sevinci yaşadık ama kupayı kazanamadık. Ardeşen Gençlik olarak finale yükselirsek seyircimizin desteğiyle kupanın Ardeşen'e geleceğine yürekten inanıyorum.'

Ardeşen ekibinin takım kaptanı Pirsl ise Avrupa maçlarının çok daha farklı olduğunu ve takım olarak bir aydır bu karşılaşmayı beklediklerini aktardı.

Kupada tecrübeli olduklarını aktaran Pirsl, 'Avrupa'da daha önce çeyrek final oynadık. Bu yıl bu başarımızı daha ileri taşımak istiyoruz. Tecrübeli oyunculardan kurulu bir ekibiz ve takım olarak kendimize güveniyoruz. Maçlarımızı çok iyi bir seyirci topluluğuna oynuyoruz. Bu maçta da büyük destek vereceklerine inancımız tam. Camia olarak bu yıl hedefimiz en az final. Bunun için mücadele edeceğiz. Bu heyecanı ve inancı içimizde taşıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: AA