Süper Performansa Süper Jest

Erzurumlu milli judocu Cengizhan Dönmez’e Milli davet geldi. Antrenör Nurullah Diyarbakır’ın öğrencisi Cengizhan Dönmez, Türkiye’yi U23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonası’nda temsil edecek. Milli sporcu, İsrail yolculuğu öncesinde Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil’i ziyaret etti.

Eylül ayında İspanya’nın Malaga kentinde yapılan Gençler Avrupa Judo Şampiyonası’nda üstün bir performans gösteren ve 7. Olmasına rağmen gelecek için ümit veren Cengizhan Dönmez’i ödüllendiren Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz ve teknik heyet milli judocuyu U23 Yaş Milli Takım Kadrosuna dahil etti.

Milli sporcuya İsrail yolculuğu öncesinde başarı dileğinde bulunan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Cengizhan Dönmez’in İsrail’de Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize döneceğine inandığını belirterek, “Cengizhan ahlaklı sporcu kişiliğinin yanı sıra yaşantısı ile de akranlarına ve alttan gelen sporculara örnek teşkil edecek sporcularımızdan birisi, kendisini ve antrenörü Nurullah Diyarbakır’ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

ŞENSES’TEN HEDİYE

11-13 Kasım 2016 tarihlerinde İsrail’de yapılacak U23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası öncesinde iddialı olan ve madalya sözü veren Cengizhan Dönmez’e başarı dileğinde bulunan Erzurum Gençlik Spor Kulübü Başkanı Güngör Şenses, milli judocuyu eşofman hediye etti. Bugünlere gelmesinde en büyük rolü antrenörü Nurullah Diyarbakır’ın oynadığına dikkat çeken Cengizhan Dönmez, “Nurullah hocama çok şey borçluyum, bir de aileme. İnanıyorum ki, bana güvenen Federasyon Başkanımız Sezer Huysuz, antrenörlerimiz ve judo camiasını mahcup etmeyeceğim. Hedefim kürsüye çıkmak” diye konuştu.

İsrail’de yapılacak olan 23 Yaş Altı Avrupa Judo Şampiyonasına katışacak, dört erkek sporcudan biri olan Dönmez, judoda yakaladığı başarılı çıkışı İsrail’de de devam ettireceğini ve son dönemlerde elde ettiği başarılı ivmeyi şampiyonlukla taçlandırmak istediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA