Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde Kader Maçına Çıkıyor

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Erhan Gökmen, gruptaki iddialarının Braga maçına bağlı olduğunu belirterek, “Shakhtar maçı, Gent maçının ikinci yarısındaki oyunumuz ve Konya’daki Braga maçın da iyi oynadık. İnşallah oraya puan ya da 3 puan için gideceğiz. Çünkü gruptaki iddiamız buna bağlı, ümitliyiz” dedi.

Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Erhan Gökmen, yarın oynanacak Braga maçı öncesi bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Avrupa’daki ilk sezonlarını geçirdiklerini ifade eden Erhan Gökmen, geçmiş yıllardaki Türk takımlarına göre başarılı olduklarını söyledi.

Gruptaki iddialarının Braga maçına bağlı olduğunu ifade eden Gökmen, “Shakhtar maçı, Gent maçının ikinci yarısındaki oyunumuz ve Konya’daki Braga maçında iyi oynadık. İnşallah oraya puan ya da 3 puan için gideceğiz. Çünkü gruptaki iddiamız buna bağlı ümitliyiz” dedi.

Braga maçıyla birlikte yoğun bir maç temposuna gireceklerini de kaydeden Erhan Gökmen, “Braga maçından sonra ligimiz devam ediyor. Kasımpaşa maçı var. Biz bunu zaten Başakşehir maçında dile getirmiştik, yoğun bir maç temposuna gireceğimizi. Bu dönemde alınacak her türlü puan veya puanlar bizim için pozitif değerler olacak” şeklinde konuştu.

Sakat ve cezalı oyuncular hakkında da bilgi veren Gökmen, “Braga maçında Vukovic sakat, onun haricinde herhangi bir eksikliğimiz yok. Hora kadroda olacak. Oynayıp oynamayacağına hoca karar verecek. Rangelov’un cezası bitti. Bu maçta İnşallah kadroda görürüz” diye konuştu.

“Avrupa maçları ligi etkiliyor”

Ligde hedefledikleri yer için kadro ve ekiplerinin yeterli olduğunu dile getiren Gökmen, “Avrupa maçları ligi etkiliyor. 9 maçın 4 tanesini ilk 5 takımla oynamışız şu anki lig pozisyonunda. Bunun gerçekten fikstür dezavantajı da var. UEFA ile çakışacak maçlarımızı, ligdeki fikstürümüzü, bunları öngörüyorduk. Bu dalgalanmalar gayet normal. Hedeflediğimiz puana, ilk yarı hedefimize, lig sonu hedefimize de ulaşmakta herhangi bir sıkıntı görmüyoruz kendi adımıza. Bunun için kadromuz, ekibimiz, her şeyimiz, bu hedefe ulaşma doğrultusunda yeterli” dedi.

“Devre arası için çalışmalar yapıyoruz, birkaç aksiyonumuz olacak”

Kadrolarının şu an için 3 kulvarı da götürebilecek seviye de olduğunu aktaran Gökmen, “Kadromuz 3 kulvarı da kaldırabilecek seviyede. Geçen sene de biz bu kadroyla oynadık. Bunu hocamız da geçenlerde dile getirdi. Bu kadroya haksızlık etmek çok şey olur. Mesela sakatlıklar olabiliyor, cezalar olabiliyor, bunlar gerçekten bizi zorluyor şu aşamada. Ama devre arası takviyelerimiz için çalışmalar yapıyoruz. Onunla ilgili birkaç aksiyonumuz olacak” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA