Annesi Öğretiyor, Kızı Madalyalar Kazanıyor

Eskişehir'de annesinin antrenörlüğünde müsabakalara hazırlanan tekvandocu Gülsena Karakuyulu, 7 yıldır yaptığı sporda 3 Türkiye ve 1 Avrupa şampiyonluğunun ardından dünya ikinciliği elde etti Gülsena Karakuyulu: 'Antrenmanlara nefret ederek geliyordum ancak annem çiçek, çikolata gibi hediyeler alarak bana tekvandoyu sevdirdi. Annem sayesinde şu an buradayım' Anne Karakuyulu: 'Hedefimiz olimpiyatlara katılıp, dereceler elde etmek'

SİNAN BALCIKOCA - Eskişehir'de annesinin antrenörlüğünde müsabakalara hazırlanan tekvandocu Gülsena Karakuyulu, 29 Eylül-2 Ekim'de Peru'da düzenlenen 10. Dünya Poomse Şampiyonası'nda 12-17 yaş ferdi serbest stilde dünya ikincisi olmanın gururunu yaşıyor.

Sınıf öğretmeni anne Dilek Karakuyulu (42), AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise yıllarında ilgilendiği tekvando sporuna 9 yıl önce yeniden başladığını söyledi.

Daha sonra antrenörlük kursunu tamamlayıp merkez Tepebaşı ilçe belediyesinde tekvando antrenörü olarak göreve başladığını belirten Karakuyulu, yaklaşık 250 sporcuya eğitim verdiğini kaydetti. Karakuyulu, antrenörlüğü süresince birçok şampiyon sporcu yetiştirdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

'İller arası şampiyonluklar, Türkiye, Avrupa derken çok şükür dünyaya açıldık. Kızım Gülsena ve sporcularımdan Busenur Sevük, 10. Dünya Poomse Şampiyonası'nda göğsümüzü kabartacak dereceler aldı. Kızım buz patenini çok seviyordu ancak Eskişehir'de buz pateni pisti kapanınca onu tekvandoya yönlendirdim. Kızımın tekvandoyu sevmesi için elimden geleni yaptım. Antrenörlüğünü yaparak, müsabakalarda dereceler elde etmesi için çalışıyorum. Kızım ve sporcularımın başarılarıyla gurur duyuyorum. Hedefimiz olimpiyatlara katılıp, dereceler elde etmek.'

Karakuyulu, son 2 yıldır kendisinin de yarışmalara katıldığını dile getirerek, 'İki yılda 5 madalya kazandım. İnşallah Avrupa'da yarışmak istiyorum. Kızların arkasından ben de geliyorum.' ifadelerini kullandı.

- Gülsena Karakuyulu: 'Annem sayesinde şu an buradayım'

Tekvandocu Gülsena Karakuyulu (16) da 7 yıldır bu sporla ilgilendiğini belirterek, bu zamana kadar 3 kez Türkiye şampiyonluğu ve bir Avrupa şampiyonluğu yaşadığını söyledi.

Gülsena, son olarak Peru'da düzenlenen 10. Dünya Poomse Şampiyonası'nda 12-17 yaş ferdi serbest stilde dünya ikincisi olmanın gururunu yaşadığını dile getirerek, şunları aktardı:

'Buz patenini daha çok seviyordum. Annem sayesinde tekvandoya başladım. Antrenmanlara nefret ederek geliyordum ancak annem çiçek, çikolata gibi hediyeler alarak bana tekvandoyu sevdirdi. Annem sayesinde şu an buradayım. Hedefim olimpiyatlarda da şampiyon olmak. 2 yıldır milli takımdayım. İnşallah her yıl milli takımda forma giyerim.'

Karakuyulu'nun yetiştirdiği sporculardan Busenur Sevük (16) de 10. Dünya Poomse Şampiyonası'nda 12-17 yaş serbest stilde dünya birincisi olduğunu anlatarak, 'Dilek hocam ile tanışarak bu spora başladım. Dilek hoca ve Gülsena sayesinde buralara kadar geldim. Peru'da İstiklal Marşımızı okuttuğumuz için mutluyum. Hedefim olimpiyatlarda başarı göstermek.' diye konuştu.

Kaynak: AA